Möte med världen

Igår när jag körde till jobbet hörde jag Lotten Collin på radion. Lotten är Sveriges Radios korrespondent i Sydamerika med bas i Rio de Janerio – eller Bogotá, det beror lite på vilken sida man tittar. Hon är så bra! Igår hade hon ett inslag om en kvinna som hon träffat i den lilla staden Villa de Reyes i Mexiko.

Kvinnan ville visa Lotten Collin något och drog iväg med henne och under tiden berättade hon att hon aldrig tidigare träffat någon från ett annat land, från ”världen”. Hon sa att hon via kartor drömmer sig bort, men att hon inte ens varit i Mexico City, knappt utanför sin egen lilla stad. Hon vill inte att hennes döttrar går samma väg. Hon vill ge dem utbildning.

Du måste höra inslaget här! Hade inte Lotten pratat klart innan jag var framme på jobbet hade jag suttit kvar för att höra hela berättelsen. Som slutade med att Lotten frågade om kvinnan om hade mobiltelefon eller email. Det hade hon inte, men hon sa ”min dotter har något … face, face?”. Lotten gav henne sitt namn så att de skulle kunna söka upp henne Facebook. Första meddelandet har anlänt och där stod:

”Hej Lotten. Ser du det här? Jag hoppas du mår bra, var du än är i världen.”

Underbart reportage!

Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.