Efterdyningar från Gunillas hån i måndags

Jag har skickat ett nytt litet käckt mail till Fråga Doktorn nu på morgonen. Det står:

Mailet jag skickade till er i går eftermiddag publicerade jag även på min blogg.

fraga_doktorn_150512

SVTs Fråga Doktorn måndagen den 11 maj 2015
– en bedrövlig historia

Vilken trafik!!
Inlägget är nu delat 208 gånger på Facebook.
Bloggen hade totalt 1.883 sidvisningar. Inlägget visades 1.421 gånger!!
Nu är uret bara morgon och det är 186 sidvisningar hittills. Inlägget har visats 102 gånger.

Jag vill ha en ursäkt från Dr Gunilla.
Vi vill ha en ursäkt från Dr Gunilla.
Det är otroligt osmakligt av henne att stå där i rutan och le och säga att man blir som vanligt när man tar Levaxin. Som om den här sjukdomen vore den enklaste i världen att behandla. Så är det INTE!!

Det här inlägget postades i Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Efterdyningar från Gunillas hån i måndags

 1. Kristina Blixt skriver:

  Jag har svarat och delgett mina tankar, inte bara om Levaxin utan om programmet överhuvudtaget. Fråga doktorn saknar framåtblickande, innovativa tankegångar. De tar ju inte ens med evidensbaserad forskning. Ser inte på programmet (utom nu ang. Sköldkörteln) får bara blodtryckshöjning och det är det inte värt. Finns det ingen vettig i SVT’s ledningen som förstår att förnya programmet.

  • Jag håller med dig om att man bör undvika programmet om man vill slippa blodtryckshöjning. Dr Gunilla svarar för övrigt på frågor i LAND också – har åtminstone gjort – och den spalten bör man också undvika. Det har funnits svar där som är rena tramset.

 2. Elsie Olsson skriver:

  Hej! Angående fråga doktorn igår vill jag också göra ett inlägg. Det är skrämmande hur vi med sköldkörtelproblem blir bemötta av sjukvården, nämligen den attityd som visades i programmet. Det är inte många läkare på vårdcentralerna som lyssnar till våra symtom utan stirrar sig blinda på blodproverna, som väldigt många gånger inte visar något. Vi får gå år efter år med sjukdomen och det bli bara sämre och sämre. Jag själv har haft problem i 20 år och först nu när jag drabbades av utmattning har jag lyckats få testa medicin för skk och med bra resultat. Betänk dock att 20 år av mitt liv har jag mått dåligt, varit energilös, svullen, hjärtklappning, hjärndimma plus alla andra klassiska symtom. ” Som vanligt” som er doktor sa att man blev av medicinen är dock fel, har man fått kämpa sig genom lång sjukdomstid blir inte livet så, tyvärr.
  Skäms alla landets läkare som inte tar oss sjuka kvinnor på allvar!!!!!!
  En ursäkt offentligt är iaf det minsta vi kan begära!!!
  Arga hälsningar
  Elsie Olsson
  Sundsvall

  • Det är bra om du skickar detta till programmet också.
   När det gäller vårdcentralerna så håller jag givetvis med. Men en del endokrinologer kan man undra hur de är funtade också. Som jag skrev i mailet till Fråga Doktorn så fick jag kontakt med en tjej förra veckan som berättade att hon är patient på Endokrinologen i Lund och hon har 6,5 i T4 Fritt. Det är högst anmärkningsvärt att en endokrinolog låter det passera.

 3. Ingrid skriver:

  Läkarkåren har glömt de grundläggande reglerna vilket är en naturlig kost som kan hjälpa många av dagens sjukdomar att i vart fall dämpa sina symptomer. Läs på om rawfood till exempel och kontakta en dietist som kan lite mer om naturlig (eller som vissa kallar det: alternativ) kost och jobbar på ett holistiskt sätt. Jag är ingen dietist men jag har sett underverk ske hos många genom att man lägger om sin kost till en naturligare diet. Medicin finns ute i vår natur. Sjukdomsframkallande varor finns det gott om i våra affärer. Värt att läsa på mer om detta. Säger nu inte att alla sjukdomar beror på fel kost, men många gör det säkert. Passa på att lär om vilda växter nu när det är vår. Gå ut och plocka och ät dem i sin råa form och känn efter vilken effekt det ger 🙂

  • Jag håller med om att maten i många fall kan dämpa symptom. Jag har t ex fått sänka min dos Armour Thyroid sedan jag slutade med gluten.
   Om man tänker på mat som medicin så kan det kännas roligare att hålla sig till bra mat – allt som innehåller gluten vill jag med bestämdhet avråda ifrån.
   Idag läste jag en rubrik där det stod att ordet ”hälsa” stressar många. Det där kan jag känna igen. Jakten på hälsa är stressande och att hela tiden tänka på vad man äter är jobbigt. Men lönar sig i längden.
   Allt jag gör kretsar egentligen kring hälsa. Ibland står det mig upp i halsen, men släpper jag efter och äter den där smarriga chokladen så blir det konsekvenser och jag hatar dem – sur mage så att det dånar om det och ett ansikte som gör ont av rosacea. Det kostar mig två dagars bra mående. Det är det inte värt.

 4. Veronica T skriver:

  Hej, nu såg jag de 3 min i Fråga Doktorn (efter ca 36 min in i programmet) som handlade om sköldkörteln. Jag baxnade helt enkelt. Hur kan Gunilla få framföra sådant i TV. Hon borde läsa på bättre innan hon uttalar sig. Jag har mejlat både till programmet och SVT med en rekommendation om att Gunilla ska lösa boken ”Sköldkörteln och mitokondrierna” av allmänläkaren och forskaren Helena Rooth Svensson. Sedan kan de ta upp frågan om Hypotyreos igen med rätt fakta. Är man inte trött innan så blir man när sådant här får visas på SVT.

 5. Gunnel skriver:

  Programmet var inspelat i förväg.

 6. Eva_lotte Olsson skriver:

  Jag såg inte programmet, men jag kan intyga att läkarna i SVERIGE är så okunniga då det gäller sköldkörteln att man häpnar. Man bemöts med nonchalans och blir stämplad som ett psykfall. Dessa jag har träffat genom största delen av mitt liv, ger jag inte fem öre för. Jag har alltså haft detta sedan tidiga tonåren och utvecklade Basedows sjukdom, som är giftstruma. och blivit opererad för detta vid 29 års-ålder, efter några år började mina djupa depressioner, fick Levaxin efter 15 år för mina värden låg så bra. Det har inte med värdena att göra, det är hur man mår. Jag har för 2 veckor sedan varit i Oslo och fått NDT. Min depression försvann efter 1:a dagen, börjar att känna mig som människa igen. Och idag är jag 65 år. Jag har tänkt att skriva om mina upplevelser lite längre fram, jag har varit i helvete p.g.a okunniga och översittande läkare. Så många år åt rent ut sagt åt helvete. Vore bra om de inte yttrade sig i sin okunskap.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.