Sköldkörtelförbundet

Skulle du vilja göra en sak för mig, för dig själv och för alla oss som är sjuka i sköldkörteln på ett eller annat vis?

I så fall föreslår jag att du blir medlem i Sköldkörtelförbundet.

Det kostar 200 kr per år och ditt bidrag gör att de smarta, duktiga människorna som råddar Sköldkörtelförbundet kan göra ännu mer för oss.

Tillsammans blir vi starka. Jag menar, Cancerfonden och anhörigföreningen för alzheimersjuka är det ingen som slår på fingrarna. Sådana kan vi också bli, men då måste vi gadda ihop oss. Jag är övertygad om att Sköldkörtelförbundet är rätt väg att gå – följ med på den vägen du också!

Läs här hur du gör!

8 kommentarer till Sköldkörtelförbundet

 1. Lennart skriver:

  Hej!

  Beträffande Sköldkörtelföreningen så hittar jag inte någonstans information om vilka personer som håller i denna eller om det finns några lokalföreningar. Eller är detta en ”lokal” förening huvudsakligen aktiv i Stockholm.
  Då jag letade vidare med Google så hittade jag till min förvåning en annan Sköldkörtelförening på Västkusten, som på sin hemsida dessutom tagit avstånd från försöken att påverka Läkemedelsverket beträffande sköldkörtelextrakt. Märkligt!

  • Sköldkörtelföreningen hade årsmöte den 19 mars har jag för mig. Styrelsen förändrades då. De har inte ”lokalföreningar”, men medlemmar i hela landet. När det gäller föreningen i västra Sverige vill jag inte uttala mig.
   Jag är medlem i Sköldkörtelföreningen och det är deras arbete jag förespråkar.
   Jag föreslår att du kontaktar Sköldkörtelföreningen om du har frågor om deras arbete.

 2. Lennart skriver:

  Hej igen!

  OK, tack för info.

  • Det här den här sidan du nämner
   http://www.skoldkortel.se/pressrelease.php
   JAG TAR AVSTÅND FRÅN DENNA FÖRENING.
   Jag begriper inte hur man kan uttrycka sig så som de gör.
   I övrigt tycker jag att det är sorgligt att man inte kan gå samman så att vi har en förening i lilla Sverige. Men jag förstår å andra sidan att man inte kan gå samman när man har så lika syn på saker och ting.

 3. Anne-Marie Simonsson skriver:

  Jag har läst din blogg,jag har fått reda på att jag har för låg ämnesomsättning. Jag fick veta detta nu i juli 2015, jag fick lämna blodprov och sen ringde läkaren mig och sa detta. Jag fick recept på Levaxin a 25 mg att ta.
  Jag är trött och orkar inte mycket och de symtomer som jag läst om så stämmer många av dem på mig. Jag har nu varit sjukskriven hela sommaren, har en ländrygg som gör ont och skolios. Och jag jobbar som lokalvårdare. Min sjukskrivning går ut den 31 augusti. Ska ta ett nytt blodprov 26 augusti. Min läkare sa till mig att nu får det vara nog med sjukskrivning för min del.
  Men jag vet inte om jag orkar.
  Jag ska nämna för min läkare att jag vill testa de andra mediciner na.
  Men jag får nog äta Levaxin ett tag till, eller?

  • Hej! Det är den 17 augusti idag. Du fick veta att du har låg ämnesomsättning för tre veckor sedan och du har medicinerat lika kort tid vad jag förstår. Det är absolut ingen tid alls och 25 mikrogram är en så liten dos att det är att betrakta som en mikroskopisk dos. Att ta upp en diskussion med läkaren om att prova annan medicin är inte prioriterat område. Själv kände jag skillnad efter första halva tabletten, men de flesta behöver mycket, mycket längre tid än så och också en högre dos. 25 mikrogram är verkligen en väldigt liten dos.
   Du ska begära kopior på provsvaren och du ska försäkra dig om att de även tar T3 och T3 Fritt – åtminstone T3 Fritt. Om T3 är lågt kan du begära tillskott av Liothyronin (Takeda Pharma – se säljer även Levaxin).
   Du kan också göra mycket själv. Du ska sluta med gluten omedelbart och du ska heller inte äta något som kommer från kossan.
   Du kan hjälpa kroppen genom vissa tillskott. Om det skriver jag under Sköldkörtelsjukdomar / Tips & Råd.
   Du kan börja dagen med en promenad. Det behöver inte vara så långt, men försök gå en runda på 10-15 minuter.
   Du tar medicinen på fastande mage och äter frukost först en timme senare? När du tar proverna ska du ta dem först och därefter pilla i dig dagens dos.
   Du kan skriva dagbok. Det behöver inte vara några långa haranger, men några meningar om det varit extremt dåligt eller lite bättre. Detta kan bli stöd när du träffar din läkare nästa gång. Det kan vara svårt att berätta hur läget är om det är så att du råkar ha en bättre dag när du väl sitter där i besöksstolen.
   Du kan beväpna dig med kunskap och tålamod.

 4. Linda skriver:

  Fler borde kontakta uppdrag granskning SVT det har jag gjort o önskar fler kunde maila dom så det problem för oss me sköldkörteln tas upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.