Via en kommentar här på bloggen under dagen fick jag information om att Armour Thyroid har nya ägare. Amerikanska Forest Laboratories har sålt det till Actavis för 25 miljarder amerikanska dollar. Med tanke på priset hoppas jag att alla förstår att Armour Thyroid inte är något litet B-preparat utan verkan. För inget företag är väl så korkat att man hostar upp 25 miljarder USD för något som inte är något att ha?!
Actavis är ett respekterat företag. De har en del stora preparat i sin portfölj. Jag tror att du känner igen en hel del grejer när du kollar i deras produktportfölj. Actavis är det tredje största generikaföretaget i USA. Generikaföretag innebär att de slår sig in på marknaden när licensen för det företag som först uppfann medicinen gått ut.
Läs mer här! I inlägget, som förmodligen har minst ett år på nacken, står det “… and the sale will not be finalized until mid-2014”. På mina burkar står det fortfarande Forest Laboratories, men Actavis listar preparatet på sin egen sajt nu.
Läs också ett inlägg på Facebook här! Det är från den 23 februari 2014.
Jag surfade även in på Forest Laboratories hemsida. Där kunde jag läsa att Actavis köpt hela Forest Labs. Den nyheten är från den 1 juli 2014. Båda logotyperna finns på hemsidan så jag skulle tro att Armour Thyroid kommer att fortsätta marknadsföras under namnet Forest Laboratories. Jag hittade även nio sidor om just Armour Thyroid.
On July 1, 2014, Actavis (NYSE:ACT) completed the acquisition of Forest Laboratories, creating one of the world’s fastest-growing specialty pharmaceutical companies with annual revenues of more than $15 billion anticipated for 2015. The combination creates a Company with size and scale, a balanced offering of strong brands and generics, a focus on strategic, lower-risk drug development and a generic DNA, focused on cost efficiency across the expanded organization.
Jag struntar fullständigt i vem som äger vem och vem som tillverkar Armour Thyroid, bara jag får behålla preparatet! För övrigt är det på sin plats att säga att ingenting i världen kan få mig att tro att FDA (Food & Drug Association, USAs motsvarighet till Socialstyrelsen) skulle godkänt ett läkemedel som är verkningslöst eller på något annat vis defekt.
Jag har jobbat fem år i läkemedelsbranschen. Jag var på medicinska avdelningen och i arbetsuppgifterna ingick bland annat att ta fram kliniska prövningsprotokoll. Medicinen det handlade om gällde högt blodtryck och angina (kärlkramp). Det var en japansk substans och vi samarbetade även med ett läkemedelsföretag i USA – mina arbetsinsatser belönades med att jag minsann fick åka på ett studiebesök dit. Med anledning av min bakgrund i läkemedelsbraschen (ni skulle bara veta hur rundhänt man var med pengar för att bjuda läkarna på det bästa) anser jag därför att jag har hygglig koll på vad som krävs för att få en medicin godkänd till försäljning.