Butiker krossar sig själva

Jag verkar ha drabbats av en släng pollenelände. Åtminstone är jag svullen runt ögonen och några veckor har jag trott det varit fel på kontaktlinserna, men optikern kunde inte hitta något fel så jag började misstänka pollen istället.

Innan morgonrundan förra söndagen kollade jag på Apoteket Hjärtats hemsida gällande Loratadin, ett antihistamin. 24 kronor stod det. Jag tog två 20-sedlar med mig och när jag sedan skulle betala sa tjejen i kassan 41,50.

– Vad?!, sa jag, det kan ju inte stämma, är detta en större förpackning? På nätet tar ni 24 kr.
– Nej, sa hon, det finns bara denna, men ibland kan det ju vara billigare på nätet.
– Men detta är ju på er hemsida, det kan väl inte skilja nästa 20 pix på er egen hemsida och i er butik?!

Hon var inte direkt intresserad av diskussion så jag sa att eftersom jag inte tog med mig mer pengar för att det ju inte skulle kosta mer än 24 kronor får jag väl handla på nätet istället då.

Nu har jag synat de här prisskillnaderna lite mer och jag blir förskräckt kan jag säga.

Har du testat Coldzyme för att undvika förkylningar? Det är fantastiskt bra! Jag har alltid med mig en i väskan. First Aid Kit som fungerar och det borde finnas i varenda människas husapotek. I butik hos Apoteket Hjärtat kostar en förpackning 229 kronor. På deras hemsida kostar den 169 kronor. Jag brukar handla diverse ”bra-att-ha-hemma-grejer” när de har 20 % på sin hemsida dessutom … Sparar jag pengar eller?!

Resorb Sport är en annan grej jag gärna använder när jag är i varma länder eller kör bikramyoga. I butik är priset 74,90 kr och på deras hemsida vill de ha 69 kronor.

  • Lactacyd flytande tvål. 53 kr i butik. 39 kr på nätet.
  • Tazink sugtablett. 59 kr i butik. 45 kr på nätet.
  • Pepcid. 129 kr i butik. 119 kr på nätet.
  • Nasoferm nässpray. 31,50 kr i butik. 25 kr på nätet.
  • Nozoil. 84,90 kr i butik. 62 kr på nätet.
  • Strepsil. 63 kr i butik. 53 kr på nätet.
  • CCS Aloe Vera Gel kan vara rätt bra om solen visar sig och vi bränner oss. 85 kr i butik. 56 kr på nätet.
  • CCS Aloe Vera Burn Gel. 149 kr i butik.  105 kr på nätet.

Och så håller det på.
Och jag talar endast om Apoteket Hjärtats butiker och jämför med deras egen hemsida.
Lägger man ihop respektive ”spalt” betalar den som lägger energi på att gå till butiken 924,90 kr. Den som däremot är lite mer bekväm och får hem varorna i brevlådan behöver bara betala 697 kr. Det är en skillnad på 227,90 och i rättvisans namn ska du väl lägga på några kronor till om du är bilburen för det kostar att parkera också

Frakten då? Den kostar inget. Apoteket Hjärtat har inte någon frakt och inte kan man säga att de bakar in den i priset heller eftersom det redan är mycket mindre dyrt i deras webbutik. Antingen kan du hämta dina varor i butik eller så får du hem dem i brevlådan. Är det bara en liten grej du handlat och som går in i postfacket, behöver du inte hämta något paket utan prylarna kommer som brev. Leveranstid utlovas till 1-2 dagar. Så varför i hela fridens dagar handlar någon i butik överhuvudtaget? Ni som suckar över alla köpcenter som poppar upp som svampar överallt och att städer och samhällen dör ut på grund av köpcentrum – det är butikerna själva som bäddar för sin död.

Jag har haft prisdiskussioner med de abnormt dyra Life-butikerna också. De säger att de måste ta högre pris i butik för att hyran är hög. Men säger jag då, det är ju inte så att att beställningarna kommer rakt in i ordersystemet, varan hoppar inte i lådan av sig själv, lådan tar sig inte själv till posten och lådan är heller inte gratis. Det är levande människor som ser till att du får ett paket hem och dessutom kostar det en väldig massa pengar att dels utveckla en hemsida och dels underhålla den.

Mitt råd till dig är att se till att anmäla dig för nyhetsbrev från Apoteket Hjärtat och storhandla på deras webb när de kör 20 % och strunta i butikerna!

Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.