Tro inte att läkare är fredade …

Dr Helena Rooth Svensson har delat med sig av nedanstående text. Hon hälsar att jag får sprida den till vem jag vill och då tycker jag att den här bloggen är ett lämpligt ställe för ändamålet. Läs och dela – så här går det till och är det svårt för en insatt läkare att göra sin röst hörd begriper du hur jävligt vi vanliga dödliga har det.

Dr Helena Rooth Svensson var bland dem som fick bristfällig Liothyronin.

Jag anmälde min påtagliga försämring med alla gamla hypotyreossymtom som åter kom i dagen efter att jag fått Liothyronin med icke tillräcklig verksam substans. Vi var många drabbade.

Eftersom utebliven läkemedelseffekt även bedöms som BIVERKAN anmälde jag det till läkemedelsförsäkringen.

Döm om min för förvåning när de svara att utebliven effekt av ett preparat INTE omfattas av försäkringen. SÅ typiskt för alla försäkringsbolag de hittar undantag så att försäkring inte ska utfalla.

Endokrinolog!! experten NN ( jag är snäll och namnger honom inte i denna omgång) uttalar sig om min ansökan på ett noncharlant och kränkande sätt- klart han går ju försäkringsbolagets och Takedas ärende.

Bl a skriver han att mängden aktiv substans påverkades inte men effekten kom något senare än normalt men detta hade inte någon klinisk betydelse. Hur kommer det sig att vi var så otroligt många som fick klara kliniska symtom av indragna batcher?

NN menar att det finns inget som talar för ett samband mellan behandlingen med Liothyronin och anmälda besvär-ett påstående som tyder på uttalad okunskap om hur vi hypotyreospatienter är drabbade av kliniska symtom OAVSETT TSH-värdet!

NN har bara tittat på lab.värden tagna första gången i nov som jag sökte för den oförklarliga nervsmärtan. Lab.värden menade han var normala och därför måste effekten av hormonerna vara tillfredsställande och kunde inte ge de symtom som jag angett.

Han finner det anmärkningsvärt att jag inte kontrollerat värdena tidigare men vilket skäl finns för det när man knaprar samma dos läkemedel sedan flera år och har inte en tanke på att det är pillren som inte håller måttet!!

NN skriver vidare att grundsjukdomen som obehandlad bedöms vara av allvarligare karaktär än anmälda besvär. Men de av mig anmälda besvär var orsakade av obehandlad hypotyreos på vävnadsnivå.

Kära hypotyreossystrar och bröder – vi är hårt drabbade av denna totala okunskap som s k specialister besitter. Många patienter som jag träffat under årens lopp har mer och djupare kunskaper i ämnet än vad specialisterna har.

Kanske bör vi alla drabbade övergå från Levaxin till Eutyrox som tillhandahålls av ett annat läkemedelsbolag (T4-mängden är densamma som i Levaxin).

Helena Rooth Svensson
Doktor och patient som är djupt besviken på försäkringsbolaget, NN och Takeda

Det här inlägget postades i Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.