Sydsvenskan: Trött, deppig och tom på energi? Grrr för valet av ”deppig”

Idag pratar jag sköldkörtelsjukdomar i Sydsvenskan. Än så länge ligger artikeln bara på webben, men den lär komma även i pappersversionen inom kort.

Jag är glad att tidningarna skriver om oss, men jag är inte helt nöjd med texten och inte den mörka bilden heller – jag godkände inte den. Jag fick första textversionen i fredags och den skavde så jag skrev om slutet i söndags.

Jag har också kämpat för rubriken. Den är bara så fel. Trött, deppig och tom på energi. Jag känner mig lite upprörd när jag skriver dessa rader. Att man inte valt att lyssna på mig.

Deppad är inte på något vis i topp på vår symptomlista. Jag ville ha ”trög mage” i rubriken istället. Det är närmare sanningen. Det är direkt farligt att kläcka ur sig något om deppad hit och dit i tid och otid. Det är enkelt för läkarna att få in oss i facket deppad, för visst är vi nedslagna när vi sprungit runt till fem-sex och sju läkare och inte blivit hörda, men frustration är nog närmare verkligheten. Cancer avhjälps inte med Alvedon. Sköldkörtelsjukdomar botas INTE med antidepp. Sur blir jag för att tidningen inte köpte min argumentation.

Och inte blir jag gladare när jag läser på Sydsvenskans ingångssida. Där är rubriken plötsligt Trött, stressad och tom på energi? Det kan vara sköldkörteln som strejkar. Stressad? Varifrån kom det? Är man stressad är man i ett mer uppjagat tillstånd. Vi med låg ämnesomsättning är däremot tröga, långsamma och håller mer snigeltempo. Jag har mailat journalisten och bett om en ändring. Det ser inte klokt ut att skriva ”stressad” i det här sammanhanget.

Och inte har de stavat rätt till mitt namn i bildtexterna heller.
Plus att de verkar ha länkat fel i artikeln. Folk kommer in till bloggen via adressen
http://blogg.visit-stina.com/author/visit-stina/ och då hamnar man på en slags sammanfattning av varje inlägg. Fyra rader på varje inlägg. Så slarvig.

Det här inlägget postades i Artiklar, Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.