Till alla företag som envisas med att presentera sig som Info i min inbox

Det händer alldeles för ofta att jag får mail från företag som i mottagarfältet i min inbox presenterar sig som Info, info, INFO, konf, bokn, support och några knasiga varianter till.

Jag fattar inte att de inte tänker. Vem vill ha post från luddig avsändare? Ur marknadsföringssynpunkt är det en katastrof. Det finns sjuhundrafemtioelva info-adresser för att ta just det som ett exempel.

Företag glömmer att ställa sig frågan hur de uppfattas utifrån.
De tänker inifrån och ut och inte tvärtom.

Som exempel kan jag ge:

Skanörs Gästis skickar mail som i inboxen hos folk har Bokn1 som avsändare. Det säger inte mig som kund något alls. Får jag ett sådant mail och inte kan utläsa i ämnesraden vad det är slänger jag det utan att kolla. Skräckslagen för virus och annat elände. Förmodligen har de en Bokn2 också, men jag som kund struntar i hur det är uppbyggt internt.

Synoptik på Mobilia i Malmö skickar mail och presenterar sig i min inbox som butik137. OK …. Jag vill gärna veta varifrån posten kommer och hade uppskattat om det stod Synsam Mobilia som avsändare. Troligen är väl butiken på Mobilia nr 137 i deras interna redovisningssystem, men det har jag som kund ingen nytta av att veta.

Själva adressen behåller man så klart, men man skriver exempelvis in namnet på företaget i fältet för förnamn och i efternamn behöver inte stå något. Alternativt Företag i fältet förnamn och Bokningen i fältet för efternamn. Det tar max 34 sekunder att fixa och är bara några knapptryckningars jobb. Resultatet? Strålande marknadsföring ut mot kund.

Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.