MEDICheck: Sök orsaken till din sjukdom och få rätt hjälp

I helgen skrev jag om Professor Bengmark och hans syn på maten vi stoppar i oss och att följden av mycket elände i den gör oss sjuka. Att avstå vissa saker för att hålla sig så frisk om möjligt är INTE svårt. Det är bara att gripa sig verket an. Ett wienerbröd kan för en del vara gott i munnen. I max två minuter. Är de två minuterna så viktiga att du väljer dem före hälsan? Jag vet ju vad jag svarar på det.

På MEDICheck kan vi just nu läsa en artikel tarm och bakterieflora.

Ännu en gång får vi möjligheten att träffa Nadja Öström som är ordförande i Sköldkörtelföreningen. Vi är väldigt tacksamma för att Nadja delar med sig av sina erfarenheter. Nadja berättar om viktiga mätvärden som kan ge dig värdefulla svar. Dessutom har hon konkreta tips för att få rätt balans gällande medicin, kost och fysisk aktivitet.

– Sköldkörtelsjukdomen Hypotyreos orsakas oftast av autoimmunitet. Det innebär att det egna immunförsvaret angriper kroppens organ. Förutom rätt medicinering är det även värdefullt att själv söka efter grundorsaker till sin sjukdom. Det kan du göra genom att ha koll på blodvärden, kosten, eventuella brister och stressfaktorer, berättar Nadja.

Fler och fler forskningsrapporter tyder på att grunden till en rad folksjukdomar och andra besvär finns i tarmen. Detta är något som Nadja tagit fasta på.

–  Ja, otroligt mycket handlar om tarmen och dess bakterieflora. Det handlar om intoleranser mot proteiner som gluten, kasein och vassle, inflammationer i tarmen, bakterier, parasiter och mycket annat. Det finns en bok om autoimmun kost som är mycket läsvärd men det handlar mycket om att testa sig fram. Plocka bort ingredienser och se hur man reagerar om man lägger till dem i kosten igen. Stress är en mycket påverkande faktor, precis som att ligga på rätt nivå vad gäller rörelse och träning, säger Nadja.

Läs hela texten här!

Det här inlägget postades i Artiklar, Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.