Alltså!! Du MÅSTE lyssna på Professor Bengmark

Jag är uppe i ottan och lyssnar på podden med Professor Bengmark. Jag skrev om Food Pharmacy häromdagen och nu har jag kommit till podd nr 40 Stig Bengmark – Hälsans 12 budord Del 1. Mina öron går i kors när han talar!

Du som ännu inte förstått vikten av att INTE äta sådant som vi egentligen redan vet är skitmat borde rimligen falla platt efter att ha hört Professor Bengmark.

Vete. När vete började odlas blev människan 20 cm kortare. Säger inte det något till dem som fortfarande tror att debatten om gluten är trams?

Socker är en styggelse utan motstycke och dit räknas även socker i form av fruktos. Varma rotfrukter ses som mindre bra också. Socker har index 100. Vetemjöl ligger också på 100, men den franska baguetten – som jag ätit många av i Nice tillsammans med god ost, jag och min syster picknickade frukost under träden i Jardin Albert 1er och det var härliga morgnar! – ligger på 135. Palsternacka har i kokt och varmt tillstånd 137!! Och gillar du melon så välj Cantaloupe istället för vattenmelon. Cantaloupe ligger nära citron i sockermängd (dvs väldigt lite).

Professor Bengmark talar även om de tre sjukdomsalstrande P:na som han anser är mycket värre än socker: Pizza, Pasta, Pastry (tårtor och kakor).

Och sedan är det inte laktosen som är värsta eländet med mjölkprodukter utan kaseinet, proteinet. Så välj inte bara laktosfria produkter utan plocka bort hela kossan. Mjölkpulver är dessutom mångdubbelt mer inflammationsframkallande. Jag har sett mellan fingrarna lite när det gäller mjölkpulver. Ibland när jag blir megasugen på chokladdoppade mandlar och liknande har jag valt att köpa det trots att det innehåller mjölkpulver. Jag har för avsikt att tänka om där.

I början av podden berättar också Professor Bengmark om att det gått sämre för patienter som inför operationer i förebyggande syfte fått antibiotika. Du måste lyssna!

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Reumatism, Rosacea, Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.