Äppelcidervinäger mot rosacea?

För ett par veckor sedan gick jag förbi hyllan med oljor och vinäger på ICA Malmborgs i Limhamn och det slog mig att jag kanske skulle prova att dricka ett glas äppelcidervinäger innan åtminstone ett huvudmål varje dag.

När jag var i tonåren hörde jag talas om alla möjliga fördelar med äppelcidervinäger, men det luktade så förfärligt att det var helt omöjligt att få ner. Helt omöjligt. Därför köpte jag den billigaste om jag skulle få hälla ut den. ICAs egen äppelcidervinäger. Den luktar i princip ingenting!

ica_appelcidervinagerOm man har magsår ska äppelcidervinäger undvikas, men grejen är också att det är i princip samma symptom på för mycket som för lite magsyra. Ibland tror jag faktiskt att det är för lite jag har. Under våren har jag vid några tillfällen testat Digest från Helhetshälsa och jag tror det varit rätt bra. Om man t ex mår illa efter att ha ätit choklad kan det bero på att man har för lite magsyra – kroppen bryter inte ner fettet i chokladen.
Alltså tror jag att äppelcidervinäger, som också bryter ner grejer, har en viss funktion att fylla även i tarmarna + att jag tycker mig märka en klar förbättring i ansiktet!! Jag har inte haft känslan av elände i ansiktet på länge nu och efter att ha adderat äppelcidervinäger som dryck också är fläckarna i princip obefintliga.

Jag började med att dricka 1 tsk äppelcidervinäger i ett stort glas vatten (ca 2 dl tror jag) och nu är jag uppe i 1 msk ungefär. Å det luktar som sagt nästan inte alls! Jag avskyr normalt allt med vinäger och ättika – inlagd gurka t ex, hujedamig! Syltlök! Urk! – men ICAs äppelcidervinäger funkar och jag kan nästan säga att jag längtar efter ett glas när jag kommer hem från jobbet och det blir nog ett glas innan frukost idag också.

Det här inlägget postades i Rosacea. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.