Färsk gurkmeja på ICA Maxi, Cypressvägen

För minst ett halvår sedan hörde jag av en kompis att de säljer färsk gurkmeja på ICA Maxi på Cypressvägen i Malmö. Det är inte riktigt åt mitt håll, men idag var jag ändå i krokarna och jag svängde därför in för att kolla på de små nyttigheterna.

Minsann, de har stora och fina sådana på hyllan ovanför ingefäran! Priset är dock det dubbla mot Asien Trading på Möllevångstorget. Där har jag för mig att jag betalar 50 kr för en påse på 500 gram. På ICA Maxi vill de ha 199 pix för ett kilo. Men så är de också dubbelt så fina.

Jag pratade med en kille på fruktavdelningen om min glädje över att de säljer färsk gurkmeja och han berättade att de har hygglig försäljning och att det tydligen finns en sida på Facebook där detta gula guld hyllas. Han sa också att tillgången är säsongsbetonad och att de bara har en leverantör som kan ta hem det till dem. Thailand är ursprungslandet både när det gäller ICA Maxi och Asien Trading. På ICA Maxi är det lösvikt som gäller. På Asien Trading säljs de påsvis.

Iväg och handla med dig nu om du bor i krokarna kring Malmö! Riv ner en bit i smoothien, kör i juicern eller riv över gröten, grönsaksröran eller något annat gott.
Se till att tvätta händerna när du är klar så att du inte sätter gula fingrar lite varstans. Kökshanddukarna tvättar jag inte med ljusa grejer längre för att inte råka missfärga.

Det här inlägget postades i Reumatism, Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Färsk gurkmeja på ICA Maxi, Cypressvägen

  1. Micke Håkansson skriver:

    Här kan ni ta del av en längre artikel om gurkmejans hälsofördelar:
    http://gluten-celiaki.blogspot.se/2016/02/gurkmeja-och-kurkuminet-en-fantastisk.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.