Kosttillskott eller inte?

Kosttillskott är det en och annan som hackar på. Jag är för kosttillskott, men inte urskiljningslöst och det gäller att ha koll på att vissa saker samverkar och att andra motverkar och det är inte bara att stoppa i sig tillskott utan vett, sans och tanke.

Häromdagen dök det upp en text om just detta med kosttillskott i mitt flöde på Facebook – kalla på mig där så missar du inget av det jag förmedlar – och jag tycker att det är en väldigt läsvärd text. Särskilt nu när det i undersökningar visar sig att maten numera inte innehåller den mängd nyttigheter som den gjorde förr i världen. Du har väl förresten inte missat Sveriges Radio P1s programserie Matens pris? Första avsnittet (18 januari) hade rubriken Näringen och grönsakerna och i andra avsnittet (25 januari) granskas hur människor och miljö påverkas av maten vi äter.

I vilket fall som helst skriver Jerry Brännmyr, styrkecoach och rehabiliteringsspecialist med ett stort intresse för idrott, träning, kost och hälsa sedan tonåren, så här i Kurera.se

En läkare uttalade sig om kosttillskott på ett onyanserat sätt i TV4 Nyhetsmorgon igen. Han påstod att ingen behöver kosttillskott som inte har brist men han nämnde ingenting om att alla har brist. Han sa att man får i sig alla näringsämnen man behöver om man äter en allsidig kost men han sa ingenting om att ingen äter ordentligt idag. Han hävdade att maten innehåller all näring vi behöver men han berättade inte att det räckte att äta en morot 1940 men att du måste äta fyra morötter 2016 för att få i dig samma mängd magnesium.

Läs hela texten här!

kurera_160120

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Raw food, Reumatism, Rosacea, Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.