Godsaker som tillför mer än elände

Jag var på en workshop om rawfood i tisdags kväll. Linda som driver Rawfoodhouse på Friisgatan i Malmö stod för kunskaperna och vi andra satt som tända ljus och lyssnade och provsmakade. Frukost, lunch/middag och dessert gick hon igenom.

Allt var gott, men när hon kom till desserten blev det klang och jubel i kubik. Hon gjorde en chokladmousse på bland annat avocado och rå choklad och toppade med bipollen. Det var himmelskt gott kan jag säga. Om du klickar på länken nedan kommer du till ett recept som förmodligen inte går av för hackor det heller.

vitlok_solo_160216.Jag är rätt bevandrad i hälsosam mat och jag hade koll på det mesta som Linda talade om, men hon använde sig av vitlök solo till lunchen/middagen och det hade jag aldrig hört talas om innan. När jag var och handlade på Willys dagen därpå gjorde jag en räd till lökavdelningen och hittade minsann en korg med vitlök solo. Jag kommer aldrig att använda något annat än vitlök solo hädanefter. Vill man ha vitlök i sin mat är det det som gäller. Snacka om fin smak! Och den luktar vitlök också.

En annan sak vi fick veta – om du inte tåler vitlök kan du prova att ta bort en slags kapsel som sitter i mitten på löken. Enligt Linda är det oftast den som man inte mår bra av. Kinesisk vitlök kallas visst solovarianten också. Prova! Du kommer att gilla den!

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.