Årets golfresa …

… går till Mazagan Beach & Golf Resort i Marocko av alla ställen! Där har jag aldrig varit innan och det ska bli så kul! Planet går till Casablanca och därifrån är det ca tio mil till golfanläggningen, som ligger söderut och alldeles vid Atlanten. Närheten till vattnet innebär risk för vind, men om solen skiner från en blå himmel fixar jag det.

Mitt golfår här hemma har varit miserabelt. För kallt, för regnigt, för blåsigt – för mycket av precis allt utom sol och värme. Jag hade tre veckors semester i juli/augusti och det var meningen att de skulle ägnas till golf, men de två första veckorna var vädret inte på min sida – mina fingrar klarar inte kyla och dit räknas allt som är under 15 grader egentligen – och tredje veckan fick jag ett getingstick redan på tisdagen och sedan var jag ute ur leken i en dryg vecka. DÅ passade vädret på att visa sig från den absolut bästa sidan. Elände!

De senaste veckorna har jag dock legat i med golfträning inomhus. Malmö Golf Arena är en utmärkt anläggning för den typen av aktivitet och att träna i simulator är så roligt! Lektioner har det också blivit ett par stycken, men nu hinner jag nog inte fler innan avresan, jag får ta resten när jag kommer hem så att jag förhoppningsvis är redo för säsongen 2016. Nya friska tag och förhoppningar om ett varmare golfår. Positivt tänkande!

När jag ringde till Golfplaisir i somras och intervjuade dem om Mazagan sa de att banan kan jämföras med Bokskogen och läget med Trelleborg. Bokskogens båda banor är mina favoriter och utsikten över vattnet i Trelleborg gillar jag så det blir säkert bra. Temperaturen är lite upp och ner och beroende på var man tittar. På min Samsungplatta står det 22-25 grader. På SVTs vädersajt ligger temperaturen mellan 15 och 21. Men SOLEN skiner på båda ställena! Tjohej!

Om du är nyfiken på att följa mig så surfar du in på https://mazagangolfdecember2015.wordpress.com/
– tipset är att det blir fler bilder och mindre text än vad det brukar. Jag har sällskap med mig på den här resan och då fylls tiden på ett annat vis än när man reser ensam. En utflykt till Casablanca är planerad och jag ska med glädje visa dig via webben hur det ser ut där.

Bilderna som ligger ute på sajten nu har jag fått från hotellet. De har varit ytterst hjälpsamma med att dela med sig.

Det här inlägget postades i Resa - Golf Mazagan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.