Tillbaka i Sverige med mycket på agendan

Lördag eftermiddag. Jag har varit hemma från min kombinerade USA- och Kanadaresa i fyra dygn nu. När jag kom hem i tisdags eftermiddag slängde jag mig över jobbdatorn direkt och började beta av och sedan har det gått i ett.

Igår blev det också en avstickare till Helsingborg. Peter Jöback och Helen Sjöholm var där med I Love Musicals. De var i Malmö i lördags och det hade varit närmare, men då var jag ju inte hemma. När biljetterna släpptes i våras visste jag inte om jag skulle vara hemma den 26:e, men tänkte att den 2 oktober är jag i alla fall hemma och att jag i så fall kunde åka till Helsingborg. Men se, de biljetterna tog ju slut i samma stund de släpptes och jag var utan tills i torsdags eftermiddag. Då ringde jag Ticnet och frågade om de verkligen inte hade ens en enda biljett kvar. Det visade sig att de hade fått ett återbud på rad 2 och jag högg den direkt. Så igår blev det till att köra till Helsingborg efter jobbet .

raw_151003

Jag åt en höjdarmiddag igår på RAW
i Helsingborg – burgaren i mitten var
mitt val för kvällen.

Rad 2 var alldeles för nära och hade jag kunnat välja plats hade jag inte valt ens parkett, men nu fick jag ta vad som fanns och årets upplaga av I Love Musicals var absolut i toppklass, men inte lika personligt som de andra två. Då har det varit Jöback som varit värd och haft gästartister. Nu var det mer en tillställning med Jöback och Sjöholm tillsammans med två gästartister och då kunde Jöback inte sticka ut. Nu är ju Sjöholm en världsstjärna hon också, men de andra gångerna har det känts mer personligt. Jöback har talat om sig själv på ett så härligt vis att det givit föreställningarna en extra dimension.

Duetterna med Jöback och Sjöholm var lysande, men det var först när Jöback sjöng Phantom of the Opera med Emmi Christensson, som ska spela Christine i Stockholm hösten 2016, som väggarna nästan trillade ner. Jösses vilka pipor de båda har! Det lät makalöst bra måste jag säga. Oj!! Så det blir nog till att åka till Stockholm hösten 2016 för att kolla hela musikalen.

Den fjärde artisten var ”afro-american” och den förste färgade som någonsin spelat huvudrollen i just Phantom of the Opera. I nio månader hade han rollen på Broadway. Det är något utöver det vanliga med afro-amerikaners sångröster. Mannen igår var inget undantag om man säger så – som han sjöng!

Phantom of the Opera är annars en lite svårare musikal i mitt tycke, men jag tror att jag fick kläm på den i lördags när jag var i San Francisco och roade mig på Orpheum Theatre. Jag har spelat låtarna rätt många gånger på Spotify så jag känner mig lite mer hemma nu. Favoriterna just nu är annars Billy Elliot, Wicked och Miss Saigon.

Innan besöket på Helsingborg Arena igår kväll var jag på RAW på Prästgatan och åt raw food. Det var väääldigt gott! Jag började med att hälla i mig en grönsaksdrink med rödbetor som bas och sedan blev det burgare gjord på svamp med rå ketchup, senap, rödlök, rosmarin och jalapeno som serverades med sallad och rå pommes gjord på marinerad rotselleri och sötpotatis. Det var en smakupplevelse i gommen kan jag säga! Till dessert lyxade jag till mig med en liten bit choklad som var smaksatt havssalt och i den lilla rutan låg också mullbär. Fantastiskt! Ni om bor i Helsingborg eller har vägarna förbi måste absolut besöka RAW. Att det kan bli en sådan smakupplevelse av ”lite grönsaker”!

Idag har jag sovit! Släckte halv två i natt och sov till halv elva. Var bara uppe och tog min sköldkörtelmedicin och sedan fortsatte jag att sova tills klockan blev halv två. Frukost åt jag för ett par timmar sedan och nu bakar jag frökex och tvättar. Jag hör att en omgång är klar så jag ska hänga upp den och lägga i en ny omgång. Resten av dagen ska jag ägna till att plugga spanska. Missade en gång när jag var borta och jag har en del att ta igen. Nya lektioner på onsdag.

Jo förresten, igår gjorde jag en annan grej också. Som avstickare på vägen till Helsingborg var jag på Invandrarservice och träffade en samordnare för ”projektet” I Malmö möts vi. De parar ihop invandrare som fått uppehållstillstånd och är lätt kommunikativa på svenska och som vill lära sig mer svenska och komma in i samhället med hjälp av intresserade svenskar som i sin tur vill engagera sig i dem. Jag läste en artikel om I Malmö Möts vi för några veckor sedan och anmälde mitt intresse. Igår var jag där och talade om vem jag är. Sedan flyktingvågen blev akut har de fått ca 300 intresserade svenskar på sin lista. En måndag när samordnaren kom till jobbet hade hon 75 mail i sin inbox så det är inte bara jag som vill engagera mig.

I Malmö möts vi har funnits i fyra år och 76 nationaliteter har de i sitt register. Nu ska en invandrare matchas med mig och sedan ska man träffas två gånger i månaden i ett halvår – jag ser fram emot det! Jag vet inte vem jag får, men jag blir en erfarenhet rikare och jag hade knappast träffat någon från Syrien eller Afghanistan om jag inte anmält mig till detta. Just Afghanistan är ett land som ligger mig lite extra nära då jag läst många böcker skrivna av personer som bott där och det är inte ett land likt något annat.

Det här inlägget postades i Flyktingar, Glutenfritt, Raw food. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tillbaka i Sverige med mycket på agendan

 1. Eva S skriver:

  Ja, i ditt möte med invandrare får du ny kunskap, förståelse och insikt!

  Vi, som läser din blogg här, får också ny kunskap av allt du delar med dig.
  Du är alltid nyfiken, alltid öppen för nya intryck, alltid sansad, och tror jag, ärlig.

  Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite.
  En del gör faktiskt en hel del nytta.
  Som du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.