Nina Oksa: Mats Reimer har fel om torkat sköldkörtelextrakt

Behandling av hypotyreos med torkat sköldkörtelextrakt kritiseras av läkare trots att forskning visar att det är en bra behandlingsmetod.

I SVTs Aktuellt igår (9/9)* kunde vi höra att många människor söker sig till nätet för att få och ge råd om hur man behandlar olika sjukdomar. I nyhetsinlaget berättade hypotyreospatienten Monica Halldin om hur hon via Facebook fått veta att det finns andra behandlingar än Levaxin för hypotyreos, något som hon inte fått veta av sina vårdgivare. Den behandling hon önskar få prova – läkemedel av torkat sköldkörtelextrakt – kritiserades i inslaget av läkaren Mats Reimer som menade att effekten av preparaten inte är vetenskaplig kartlagd och kan vara farliga för patienterna att behandlas med.

Läs Nina Oksas inlägg på bloggen t h y r o i d h o rm o n e s!

Det här inlägget postades i Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.