Get your stomach going

Här ser du varför du ska röra ut chia-, lin- och psylliumfrön i vatten. Till höger är det 1 tsk chia, 1 msk linfrön och 1 msk psylliumfrön plus några gojibär. Det är knappt så att det täcker botten i glaset, men med vatten blir det minst en deciliter och det är ändå trögflytande i allra högsta grad. Om du inte rör ut fröna i vatten innan du äter dem måste vätskan tas någon annanstans ifrån och det måste bli din mage. Då är det smartare att ha blötlagt fröna innan de kommer ner i tarmarna.

Jag kallar blandingen ”get your stomach going”. Jag rör ner det i havregrynsgröten och äter till frukost. Eftersom fröröran blir rätt så mycket kokar jag gröten på 1/4 dl havregryn – pyttelite alltså – och 1,5 dl vatten. När fröna är nedrörda blir det perfekt temperatur på gröten. Granatäpplekärnor brukar jag äta till gröten. Eller blåbär eller skivat äpple. Macapulver och en msk bipollen blir det också. Och Oatly Havredryck istället för kossa.

Och så givetvis färskriven ingefära och gurkmeja. Gurkmejan jag köpte i San Francisco är slut sedan flera veckor och jag har istället gurkmeja från Möllevångstorget. Jag tror att den är starkare och framför allt färgar den av sig i motsats till den som jag köpte i USA. Den amerikanska färgade i princip inte alls.

Åsså glöm inte att tarmarna behöver lite fett också.
Jag kokar gröten med en skvätt Cocosa.

stomage_150607

Det här inlägget postades i Glutenfritt, Raw food, Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Get your stomach going

  1. Eva S skriver:

    Stomage? Stomach?
    Liten försiktig undran…
    Fast ”Stomage” rätt så kul. Mage som står och inte rör sig!
    Bra påhitt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.