Friggs och ICA skor sig på dem som vill äta bra mat

Jag var på ICA Malmborgs i Limhamn idag och skulle ha ett par citroner, men jag fastnade framför papphyllan som de ställt upp med Friggs nya produkter med ”supermat”.  Jag blev verkligen inte munter. Jag blev FÖRFÄRAD! Friggs tror uppenbarligen att de kan kränga ”innemat” för vilka pengar som helst. Nu är det väl visserligen ICA som satt priserna, men de har rimligen köpt in varorna för att grundpriset från Friggs är i den högre skalan.

Jag hoppas verkligen att folk vänder ryggen till de här produkterna från Friggs på ICA och på andra ställen där de säljs. Det är ren stöld. Lurendrejeri.

Innan i veckan köpte jag gojibär på Bodystore.com – de har just nu 20 % på allt.
Märket på de gojibär jag köpte är Superfruit och bären har sitt ursprung i Kina. Premiumkvalitet står det på förpackningen så det är ingen idé att Friggs kommer och påstår att deras är mycket bättre.

Friggs bär kommer också från Kina och det står inget på asken om att de skulle vara ekologiska = dyrare av den anledningen. Superfruit har både ekologiska och konventionellt odlade och eftersom jag väljer att inte lägga pengar på ekologiskt i något sammanhang när jag handlar mat – varför ska jag utveckla i annat sammanhang vid annat tillfälle – jämför jag Friggs och Superfuits konventionellt odlade gojibär från Kina.

Å då ligger landet så här:

Det finns människor som inte vill handla på nätet, de vet inte hur man gör och vill inte använda sitt kort på webben. Dessa människor utnyttjas och luras och det är sannerligen stora pengar det handlar om. Jag kan tänka mig att min mamma, som för övrigt är före detta specerihandlare, lätt skulle gå på att stoppa ner en sådan här förpackning från Friggs i korgen för att hon också vill äta bra mat. Jag skulle bli förtvivlad om jag såg Friggs gojibär eller vetegräs i hennes skafferi.

– Men mamma, skulle jag säga, du har väl inte köpt detta?! Vet du vad det kostar?! Det är ett kilopris på nästan 600 kronor och du förbrukar den här pyttelilla burken på ett par-tre dagar om du strör en liten, liten hög på filmjölken. Jag betalar nästan 225 kronor mindre! 225 kronor! Det är TVÅ biobesök!

Mamma, som är 84 år, skulle förmodligen säga:

– Jag tycker inte om att mata in mitt kortnummer på nätet, men jag vill också äta sådan mat, hur ska jag då göra?

– JAG handlar åt dig nästa gång, skulle mitt svar bli, så här kan vi inte ha det! 600 kronor kilot, herregud!

Friggs och ICA! Det är snuskigt oförskämt att sko sig på det här viset! Skäms!

Å kom inte dragande med att det kostar pengar att ha butik – hyra och personal. Det kostar pengar att driva webbutik också. Att ta fram och underhålla en webbsajt är INTE gratis och varorna, som jag och andra ekonomiska människor handlar via ett formulär, hoppar inte ner i kartongen av sig själva och inte tar lådan sig till postkontoret på egen hand heller. Så den gubben går inte.

Alla ni som läser detta – bloggen har haft drygt 7.000 sidvisningar hittills den här vecka – hjälp gärna till att dela detta på Facebook så att vi får stopp på det här tramset – gojibär från Friggs ska INTE kosta 586 kronor per kilo. Visa att du som konsument är prismedveten och visa att nätet, dvs du, sitter på makten och inte Friggs och ICA.


TILLÄGG 2015-05-17: Jag har mailat detta inlägg till ICA, ICA Malmborgs och Friggs och ICA Malmborgs i Limhamn har återkommit och meddelandet att de ska ta upp en diskussion med Friggs representant för det ”låter inte rimligt med sådana prisskillnader på samma produkt om det är samma bär”.

TILLÄGG 2015-05-22: Midsona Sverige som äger varumärket Friggs vill uppenbarligen inte svara på den här kritiken. Jag fick ett automatiskt mail från dem med ett ärendenummer i helgen och i början av veckan kom det ett till där det stod att ärendet var avslutat och ytterligare kommentarer saknades. Bedrövligt beteende! Det här inlägget har visats drygt 400 gånger sedan det skrevs den 16 maj – de borde bry sig kan man tycka …

Det här inlägget postades i Raw food. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.