Testpilot för Svensk Hälsokost: Gurkmeja

För några veckor sedan fick jag ett erbjudande från Svensk Hälsokost via Bloggportalen.se att testa tre av deras produkter. De senaste två veckorna har jag därför kört med deras (Better Yougurkmeja i kapselform.

Sedan jag började med gurkmeja i kapsel för två år sedan har jag bara använt Solarays produkt. Den burken innehåller 60 kapslar och ordinarie pris på Shopping4net.se ligger på 236 kronor. Om innehållet står det att en kapsel innehåller 300 mg gurkmeja med garanterat 95 % curcumin (aktiv substans) och att man ska ta en kapsel 2-3 ggr dagligen.

svensk_halsokost_gurkmeja_150428Svensk Hälsokost läser jag om deras gurkmeja att den också innehåller 300 mg, men att det endast är 30 % curcuminoider, vilket jag tolkar som att innehållet i burken från Svensk Hälsokost är en tredjedel så verksam som Solarays. Burken från Svensk Hälsokost innehåller 50 kapslar och intaget som rekommenderas är 1-2 kapslar 1-2 gånger dagligen. Priset på Svensk Hälsokost är 199 kr.

När det gäller priset så har Shopping4net.se just nu en kampanj som ger en rabatt på 16 % så där kommer man också undan med 199 kronor.

Jag kan väl inte påstå att jag märker så stor skillnad på Solarays och den här, men jag har tänkt tanken om den är svagare och ska man tro innehållsförteckningen är den avsevärt mycket svagare. Jag tar endast en kapsel en gång om dagen och det gör jag i samband med maten på kvällen. Gurkmeja är bra mot det mesta om man ska tro det som skrivs om det, men jag äter det för att jag tycker det håller igång magen och för att det ska vara bra vid ledproblem (ledgångsreumatism i mitt fall).

Tilläggas bör att jag under hela året även konsumerat färsk gurkmeja. Jag köper den i en butik på Möllevångstorget här i Malmö och jag köpte även med mig en påse hem från min resa till USA kring påsk. Bitarna från Möllevångstorget är mindre än dem jag köpte i USA. Jag tycker också att jag blir mer gul om fingrarna när jag tar i dem som kommer från Möllevångstorget och att de smakar mer. Men det finns ju olika sorters äpplen och olika sorters bananer så det är väl rimligt att det finns olika sorters gurkmeja också.

Om jag ska rekommendera Solarays eller den från Better You? Ja, då måste jag ju säga Solarays därför att den enligt innehållsförteckningen innehåller mer aktiv substans. Det finns en uppsjö av hälsokostpreparat och man kan inte bara gå och köpa en burk utan att kolla innehållsförteckningen och den aktiva substansens mängd och jämföra.

Läs mer om vad gurkmeja kan göra för dig här:

Jag har tidigare skrivit en del om gurkmeja – skriv in det i sökrutan i högerspalten här bredvid så får du upp de texterna också. Sökrutan hittar du en bit ner i högerspalten – scrolla på!

Det här inlägget postades i Reumatism, Svensk Hälsokost - testpilot. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Testpilot för Svensk Hälsokost: Gurkmeja

  1. Helena skriver:

    Har själv köpt Better You gurkmeja då jag vill ha med svartpeppar i, vilket Solarays gurkmeja inte har. Svartpeppar skall öka upptaget av gurkmeja med upp till 2000%. Eftersom detta inlägg publicerades för några år sedan vet jag inte om innehållet i Better Yous gurkmeja har ändrats, men på min burk står det dessutom 80% curcuminoider och inte 30%.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.