Två bilder som Hemmets Journal nr 51/2014 valde bort

Dessa två bilder fick Hemmets Journal för att ha som illustrationer till artikeln. De valde av någon anledning bort dem. Jag tycker att de väldigt tydligt visar hur mina fingrar ser ut när det är som värst.

Bilderna är tagna av en kollega på jobbet för några veckor sedan. Jag hade varit ute en liten vända med bilen i tjänsten – köpcentret Entré tur och retur, 4 km dit, inköp och 4 km tillbaka till jobbet. Ute var det 9-10 grader och jag hade stickade vantar på mig, men inte sjutton hjälpte de.

Idag fick jag ett mail till från en tidningsläsare som föreslog medicinering med Adalat. Ni är otroligt söta som hör av er med tips, men som jag skrev igår – Adalat är ett blodtryckssänkande läkemedel och det är inte riktigt läge för mig att stoppa det i munnen.

vita_fingrar_1_141213 vita_fingrar_2_141213

Det här inlägget postades i Artiklar, Reumatism, Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Två bilder som Hemmets Journal nr 51/2014 valde bort

 1. Britt-Mari skriver:

  Beklämmande att se dina fingrar, men jag måste få säga: du är så söt, slät och fin i ansiktet som en 20-åring.

 2. Birgitta Norén skriver:

  Du ser ut precis som jag på händerna. Tycker att jag provat allt, men blev intresserad av den medicin, nifedipin, som hjärtspecialisten Bengt Fagrell skrev om i artikeln. Detta har min reumatolog inte upplyst mig om. Har Du någon erfarenhet av denna medicin?
  Jag är också intresserad av vilken handvärmare du har.
  Hälsningar Birgitta

  • Hej!

   Nej, Nefedipin vet jag inget om. Jag har extremt svårt för att peta i mig mer piller än vad jag redan gör. Jag medicinerar mot både låg ämnesomsättning och reumatism och det känns som om det räcker med det oavsett vad fingrarna visar.

   Handvärmarna kan jag rekommendera. De är riktigt bra och dessutom lätta att ladda. De är köpta på Kjell & Co.
   Se länken här http://www.kjell.com/sortiment/telefoni-kommunikation/mobiltelefon-tillbehor/gadgets/varmare/rubicson-handvarmare-p48136
   Det verkar som om de kring jul varje år håller sig till priset 99:90 kr för en (de är förpackade en och en – inte parvis trots att de flesta av oss har två händer). 199:90 är ordinarie pris så det är nog bäst att du slår till nu så att du om en månad slipper betala 400 kr för två stycken.

 3. Anna Tapper skriver:

  Hej! Vet inte om länken funkar längre, men jag har haft de här otrevliga symptomen sedan 25-årsålder. Nu är jag 51. Mina händer kan dö (jag kallar det så) ända ner till handlederna och det gör ont och känns jobbigt. Utan adalat skulle jag få de här anfallen titt som tätt, speciellt nu på vintern.
  Just nu är jag utan medicin (hade glömt förnya receptet) och det ställer till det för mig . Idag tex gav jag mig ut och sprang. Pelletspannan hade stannat (ute i en annan kall byggnad), så jag fixade den först. Det räckte för att kyla ner mig så pass i mina tunnare löparkläder, att jag fick en attack i båda händerna och det släppte inte förrän jag var tillbaka hemma igen. Tog alltså över en halvtimmas hårt löpartempo att bli av med eländet. Inte kul.
  Finns nog inget annat som hjälper mig.
  mvh Anna Tapper

  • Hej! Jag vet inte vilken länk du syftar på som inte skulle fungera längre, men jag har provklickat på länkarna till artikeln jag hänvisar till i det här inlägget och de fungerar – bland annat finns den att läsa under rubriken Artiklar – du kan också klicka här.
   Mina fötter är ju sådana här också, men nu har jag kommit på att jag kan sätta salva på fötterna också ca 45 min före en löprunda och då fungerar det faktiskt.
   Det är inte kul att ha vita fingrar/fötter, men det finns värre grejer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.