Om Raynauds fenomen i Hemmets Journal vecka 51

Hemmets Journal nr 51 innehåller artikeln om mig och mina vita fingrar. Tidningen finns ute i handeln redan idag.

hemmets_journal_141212I tisdags fick prenumeranterna tidningen. Två mail damp ner i inboxen – den ena ville tipsa om Adalat, men det är ett blodtryckssänkande läkemedel och 1) jag våga inte ta något som är blodtryckssänkande, mitt blodtryck är redan lågt 2) jag har extremt svårt att tänka mig att stoppa in ett enda läkemedel till i munnen, men jag blev glad för att någon tänkte på mig. Mail nummer två ville ha tips på vad hon kunde köpa handvärmarna som jag berättar om i artikeln. Lite senare på dagen satt hon hos sin läkare och berättade om artikeln och att hon behövde namnet på den receptbelagda krämen jag smetar på när jag ska ut i kylan eller fryser om händerna på kontoret. Mail och SMS är bra uppfinningar – jag ryckte ut till undsättning bums så att hon kunde få sitt recept.

Idag fick jag ett mail från en man som också läst artikeln. Han ville också ha tips på handvärmarna för att hans fru har samma problem som jag.

Men mitt största problem just nu är MITT ANSIKTE!! JAG BLIR GALEN!!! Jag höll upp med bananer i fyra-fem dagar. Igår kväll skulle jag testa ett recept med banan och därför blev det intag av banan. Det gick en timma så började det bränna i ansiktet. Jag åt även rödbetor, men jag får inte napp på Internet när jag söker på rödbetor + histamin så jag tror faktiskt att det var bananen. Jag hade två bananer kvar hemma, men jag slängde dem i soporna. Den vägen gick även de skivade bananerna som var tänkta till ”bananglass” – men det känns inte aktuellt att stoppa det i sig det.

För ett par timmar sedan ringde jag till EuroAccident, sjukförsäkringsbolaget vi har via jobbet, och beställde tid hos hudläkaren på Capio på Stortorget här i Malmö. Jag fick dessvärre tid först på fredag nästa vecka. Ansiktet brukar bli bättre efter strikt kost under ett par dagar, men oavsett vad så är det nog läge för att Dr S att kolla på mig igen. Jag HATAR rosacea – det stör mig så ända in i bängen!! Fläckarna är inte det primära eländet, kul är det inte, men det kan jag hantera känns det som. Det är den brännande, stickande och lite känsla av svullenhet som gör mig FLY FÖRBANNAD!! Grrr!! Mööög är det!

Det här inlägget postades i Artiklar, Histaminintolerans, Reumatism, Rosacea, Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Om Raynauds fenomen i Hemmets Journal vecka 51

  1. Marie skriver:

    Hej.
    Läste artikeln och då jag själv har samma fenomen vill jag ge tips på vad som förändrat mitt liv. För några år sedan fick jag en medicin i tablettform, Adalat. Det är en kärlkrampsmedicin som många läkare även skriver ut för Raynauds fenomen. Jag blev lite förvånad att den inte nämndes av hjärtspecialisten. Jag hade innan salvan som nämndes men med Adalat har jag fått ett bättre liv. Jag tar en tablett om dagen, kan ibland få fylla på en på eftermiddagen. Jag har inte den variant som berom på ledgångsreumatism.

    • Hej och tack för tips! Ni är många som skrivit till mig om just Adalat. Det är en blodtryckssänkande medicin och jag har redan rätt lågt blodtryck så jag är dels inte så intresserad av det pillret på grund av det och dels medicinerar jag redan mot låg ämnesomsättning och reumatism och jag känner att jag inte fixar att stoppa i mig ännu mer mediciner om det inte är livsnödvändigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.