Vad är det folk inte förstår?

Lyssnade du på föredraget om gluten och dess inverkan på hälsan igår? Tidig morse fick mail från min kompis Lena i Los Angeles och hon tackade för att jag gjort henne uppmärksam på föredragen. Hon skrev så här:

Tack för tipset om webföreläsningen! Lyssnade på glutengubben idag och han var sååå bra!! Från klarhet till klarhet! Vad är det folk inte fattar? En del tycker ju att man är ”larvig” som inte äter gluten eller att man gör det för att det är på ”modet” just nu. När det finns hur mycket bra info som helst på nätet som påvisar att det inte är bra för oss! Känns som man pratar för döva öron! ”Men jag har ju alltid ätit gluten varför ska jag sluta nu helt plötsligt” undrar folk. Gah????
Orkar inte tjafsa med folk längre! Försöker få mannen att i alla fall minska på glutenintaget. Svårt få en gammal gubbe att ändra sig …

Jag skrattade för mig själv när jag läste det: Ja, vad är det folk inte fattar?

Det här inlägget postades i Glutenfritt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vad är det folk inte förstår?

 1. Anna skriver:

  Hej Ann-Christine,

  Hoppas det går bra att ställa frågan här även om ämnet är gluten: tuggar du dina Armour Thyroid-tabletter? En del rekommenderar det för att bryta ned cellulosan…jag har försökt, men de smakar inte direkt gott…så jag undrar om du anser att det är nödvändigt att tugga dem innan de sväljs? Hur tar du dina tabletter?

  Tack för en toppenblogg!

  M v h
  Anna

  • Jag sväljer AT hela. Under en tid åt jag istället Thyroid från Erfa för att AT var slut och då provade jag att smälta dem under tungan ett tag, men jag fick klart sämre effekt då. När jag sedan gick över till att svälja dem hela blev det bättre.

 2. Anna skriver:

  Tack för snabbt svar! Det du säger låter logiskt, eftersom sköldkörtelhormoner inte är avsedda att smälta under tungan. Det rådet kommer väl ursprungligen från amerikanska sajter, men tillverkarna själva säger att tabletterna är avsedda att sväljas hela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.