Dagens första varning: Heavy Club

Detta inlägg skrevs ursprungligen den 13 september 2014. Därefter har det varit ett antal turer med företaget som säljer Heavy Club – allt från önskan till att företagsägarens namn skulle raderas till hotelser om stämning om nya företagsnamnet omnämndes (se sparad kommentar från mig längre ner på sidan) och lite annat däremellan.

Nästan tre år har gått sedan jag köpte träningsklubban Heavy Club och jag trodde eländet var över. Men. En fredag i februari 2017 blev jag kontaktad av en tysk journalist som arbetade på en artikel om företaget som säljer Heavy Club. Han hade hittat detta blogginlägg och trots noll kunskap i svenska språket förstod han att något inte riktigt var som det skulle, blev nyfiken och frågade om jag ville berätta vad som hänt. Så jag berättade och det jag sade blev en del av artikeln som du hittar här:

Håll dig undan från dem som säljer Heavy Club.

Nedanstående skrevs sommaren 2016:

Sommaren 2014 nappade jag på att köpa en golfklubba för träning, en s k heavy club. Efter sju sorger och åtta bedrövelser upphöjt till femtio, inlägg på bloggen och mängder av mail från folk som råkat illa ut precis som jag så fick jag sommaren 2015 ett mail från den person som sålde de där klubborna. Han meddelade att han sålt företaget till en gök (min benämning på en korkad människa) som jag upplever är en riktig skojare och att han ville ha sitt namn renat. Jag svarade att han fick ett års karantän och nu – i juni 2016 – har den tiden gått.

Jag har kommit fram till att jag rensar det som stod här samt kommentarerna med undantag av dem som jag själv skrivit. (Personnamn och företagsnamn omnämndes hela tiden och det gick inte att radera dem och samtidigt behålla kommentarerna med en väldig massa xxxx – detta är en kommentar av mig 170216).

Jag tycker väldigt illa om min egen handling i detta – att rensa bort något där folk uppenbarligen blivit lurade – men det kan också vara så att den här killen, som från början drev företaget, faktiskt har bättrat sig och förstått att han tog sig vatten över huvudet och att det han höll på med inte var ett lämpligt sätt att driva ett företag på.

Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Dagens första varning: Heavy Club

 1. Det var generöst av dig!!! Jag gav honom femtioelva chanser att återkoppla till mig – men han struntade fullständigt i det. Jag har grunnat en del på det där om att berätta för dem där han annonserar att han inte är seriös. Jag tänker höra av mig till Svensk Golf inom de närmaste 24 timmarna. Kan mina ord rädda någon från att falla in på hans bankkonto är det bra.

 2. Tack för att du vill hjälpa till!

 3. Tycker absolut att du ska polisanmäla. Om du betalat med kort kan du kontakta det företaget också och göra en reklamation. American Express är bra på att rådda sådana här grejer och jag har även goda erfarenheter från Mastercard.

 4. Det är lite konstigt att det inte finns något på den där göken. En annan person mailade mig förra året om detta och hade då luskat reda på att telefonen stod på hans mamma. Personen som mailade mig hade ringt upp hans mamma och då blev det fart.

 5. Han har dålig ordning. Till mig skickade han ett återbetalningskvitto gällande en helt annan person. Han borde inte få bedriva verksamhet.

 6. Den spolingen gör mig otroligt förbannad.

 7. Eftersom du köpt via kort kan du reklamera Mastercard, gör en anmälan till dem så får du nog pengarna tillbaka.
  Jag kontaktade golfvader.nu i veckan när jag såg att de hade reklam till den här göken. De tackade för att jag hört av mig och skulle blockera dessa annonser hädanefter.
  Längre upp i kommentarsfältet finns en som vill köpa en klubba. Kontakta honom.
  Polisanmälan är bra om du gör också.

 8. Han är i allra högsta grad en bedragare i mina ögon också.
  Det verkar vara många som hittar mitt inlägg och jag hoppas att ni hör av er om ni ser en text om en havstromb så att vi kan klämma åt honom.

 9. Den där knickedicken är inte så smart att han begriper att han ska kolla vad som skrivs om honom och företaget på webben, men de här inläggen och kommentarerna kan varna andra från att gå in i några affärer med honom. Det är dock jättebra att du fått tillbaka dina pengar och det är bra att du återkommer och berättar – det kan ge andra hopp!

 10. Så bra att du gjort dig av med företaget för en sådan som du ska absolut inte hålla på med sådan verksamhet. Har myndigheterna dragit in F-skatten möjligen?
  ”For the record” så ja, jag fick tillbaka pengarna från American Express – hela operationen tog ett eländigt tag och gör mig fortfarande rasande – och sedan kom det pengar från dig också, men eftersom jag är en rättskaffens människa kontaktade jag AmEx och meddelade att jag fått dubbelt tillbaka så de fick tillbaka sina pengar.

 11. Bert-Olov Gustafsson skriver:

  Tråkigt att det skall behöva vara så här och hoppas att allt löser sig.
  Har du inte gjort dig av med klubban så är jag intresserad att köpa den av dig

  //Bert-Olov

 12. Häromdagen fick jag ett mail från en liten människa som minsann tog till stora ord och hotade att sammankoppla mig med sin advokat om jag inte raderade allt där ett visst företag omnämndes. Jag blev fly förbannad.

  I mailet stod det: ”Alla inlägg som nämner xxx eller xxx.se måste tas bort innan Fredag den 6:e annars hör ni från min advokat.”

  Jag har ingen som helst lust att lägga energi på den här typen av gökar som kan mala på i det oändliga så jag svarade:

  Nu hotar du mig och det kan jag anmäla dig för.
  MEN eftersom jag inte orkar slösa energi på gökar som er har jag raderat de fyra kommentarer som innehöll xxx.

  Nu är det så att så vitt jag vet kan man uttrycka vad man vill om ett företag så länge man talar om egna erfarenheter och att skicka ett mail med hot om advokat är tämligen löjeväckande. Vid god uppfostran inleder man vänligt och frågar om jag kan tänka mig att radera.
  Sköt företaget istället så ska jag med glädje göra reklam för det! DET är det ingen som tackar nej till …

  Av den lille mannens beteende drog jag slutsatsen att jag kommer att trakasseras med en massa mail om än det ena än det andra om jag inte gick ifrån mina principer. Energitjuvar ska undvikas i det längsta och jag vill inte spilla energi på sådana så därför raderade jag länkarna till det här suspekta företaget och sedan får det vara bra med det. Så ni som har ytterligare kommentarer i ärendet kan ju tänka på det när ni skriver 😉

  Jag kan inte köpas till tystnad, jag kan inte köpas av någon, men ibland väljer jag mina krig. I det här fallet valde jag inget krig. Små människor vill jag inte ha med att göra.

  Det händer att jag får mail där någon vill att jag raderar något. Då har jag förklarat att jag inte vill det, men att de kan få publicera en text om varför företaget bättrat sig. Erbjuds jag ersättning tackar jag nej till det. Skulle jag ta emot ersättning blir jag inte 100 % trovärdig och trovärdighet är väldigt viktigt för mig.

 13. Det låter konstigt. Han har kanske startat om på nytt med annat företagsnamn?

 14. Jag har raderat dina två sista meningar eftersom ett företagsnamn förekom där.

 15. Pingback: Lars Joakim Cullin's Heavy Club from Straightlinegolf - SPIELTGOLF - Das kritische Golf Blog

 16. Pingback: Lars Joakim Cullin und der Heavy Club - SPIELTGOLF - Das kritische Golf Blog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.