Tack och adjö till Valle del Este

I morgon är det hemresa och jag håller på att packa ihop mina pinaler. Bussen avgår från hotellet kl 03.45 och man ska vara standby för packning av bussen tjugo minuter innan dess. Det är VÄLDIGT tidigt även för mig. Det tar nästan 2,5 timmar med buss till Alicantes flygplats. Till Almeria är det 6-7 mil och deras flygplats ligger hitom stan. Det hade varit ett mycket bättre val att använda sig av den flygplatsen.

Om jag ska göra fler golfresor av den här typen ska jag se till att välja ett ställe som har ett riktigt centrum på gångavstånd eller i alla fall med allmänna kommunikationer på gångavstånd. Inte för att jag är shoppingsugen utan för att jag gärna vill se något annat än hotellets fasad. Jag kommer också att ta med mig två par golfskor. Jag hade j-t ont i fötterna igår och idag haltade jag runt med lätt skoskav på vänster häl. Skoskavsplåster har givitvis en välplanerad människa som jag med mig, men ibland hjälper inte det.

Hit kommer jag aldrig att återvända. Inte för att jag är missnöjd utan för att jag vill vidga vyerna och att lägga 10.000-12.000 kr på samma ställe en gång till känns 100 procent omotiverat. Många pratar om Belek i Turkiet som detta upphöjt till 10+. Jag tittade på det också, men medeltemperaturen vid den här tiden på året är 12-13 grader och det är för kallt för mig.

Ingen av dem jag pratat med här säger att de kommer att återvända hit. Det man är missnöjd med, förutom maten som alla klagar på, är speltiderna. Det har varit slagsmål varenda kväll kl 20 när listorna med tiderna för morgondagens rundor kommit upp på anlagstavlan. Ingen har heller åkt på en golfresa med så här mycket folk. Som flest har vi under veckan varit 108 personer. Det låter på dem jag talat med som om 20-talet personer är mer normalt på golfresor.

En annan knäpp grej är att det funnits en lista med alla namn och alla tävlingar i ett rutmönster upphängd på anslagstavlan. Rubriken har varit ”anmälningslista”. Folk har kryssat i den enligt önskemål, men det har inte räckt med att anmäla sig där. Man skulle även anteckna sig på en separat lista inför varje tävling. Det är fler än två som inte fattat det. Paret jag spelade med igår fick därför aldrig vara med och tävla igår. Själv har jag inte varit med på någon av de tre tävlingar som arrangerats under veckan. Dels för att jag inte har det behovet och dels för att de tiderna varit med start kl 08.03. Solen går upp kl 08.20 och det var frost när de första gick ut i början av veckan. Jag har inte åkt hit för att jaga upp i ottan och frysa mig vit och blå om händerna.

Med utgång kl 10.09 idag gick jag hålen 10-18. Jag fick stryka de sista tre, men på övriga gick det bra. 14 poäng. Inledde med ett par 3-poängare och ett par fick jag också ihop. Man får väääldigt mycket gratis rull på det här gräset och hålen är kortare, men det känns som att jag förbättrat mitt spel avsevärt. Utslagen har jag missat ytterst få gånger och fairwayklubban har också gått bra. Jag känner mig däremot inte helt trygg i slagen som ligger 50-60 meter från green och puttningen kan alltid förbättra, men jag känner mig munter inför kommande säsong. Det SKA gå att sänka mitt hcp till 20 under året.

Bilden nedan är huset vid 8:ans green och 9:ans utslag som jag skrev om häromdagen. Det bebos av mannen som grundade golfbanan jag spelat fyra 18-hålare och två 9-hålare på den här veckan. Bilden är tagen med teleobjektiv från min balkong.

Nästa resa jag kommer att rapportera från på den här bloggen blir från New York i mars. Jag har även en annan resa lite lätt planerad, men vart den går och när, återkommer jag till om den blir av. Den resan får i så fall en helt egen blogg.

valle_del_este_grundare_130104

Det här inlägget postades i Resa - Golf Valle del Este. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.