Dag 3 i Valle del Este

Idag har jag spelat endast nio hål. De nio första. Det är mycket folk ute på banan och det är lite knivigt att få tider. Idag kom jag ut först halv två och då hinner man inte 18 hål när man är fyra i bollen. Kände mig ändå rätt nöjd efter nio idag. Poängmässigt? Nja, 13, men det är ett bättre än i måndags – så då får jag anse mig som förbättrad. Ett par. Hål 8. Det kallas Kalle Anka-hålet i folkmun.

Annat skvaller jag fick höra av ett par från Borås som var med i bollen idag var att just vid 8:ans green ligger en villa som sticker ut (titta upp på höjden bakom green så ser du ett annorlunda hus med olika färger). Den person som bor i det huset har anlagt banan. Sådan kuriosa är rolig att veta tycker jag. Annat som är bra att veta, och som inte Easton Golf informerat om (men jag har stora öron), är att man absolut ska ta med sig vagn och klubbor upp till 9:ans utslag för det ligger så till att kvarlämnat gods vittjas på värdesaker av klåfingriga typer.

Detta var en parentes, men nog så viktig.

Istället för 18 hål i skymning och mörker gick jag till hotellets spaanläggning och unnande mig en massage för 38 Euro, men jag måste säga att det var den sämsta massagen jag någonsin varit på. Hon började med en ”terapeutisk historia” som knappt kändes. Det var lite mesiga tryck här och där på ryggen och för en som är van vid hårdhänt thaimassage blev det här rätt irriterande om sanningen ska fram. Del två var mer åt hållet jag är van vid när man går på ”svensk massage”, men det kändes inte riktigt som hon hade koll på vad hon höll på med. Så de 38 ”pengarna” var bortkastade, men jag blev en erfarenhet rikare och jag väljer att fokusera på den även om den inte var något som går till eftervärlden.

Spaanläggningen omfattas även av ångbastu (man ser inte handen framför sig!) och vanlig bastu (sval i jämförelse med kallbadhusen hemma i Malmö) och olika bassänger med behagligt varmt vatten som sprutar hit och dit. Det är fritt inträde för hotellets gäster – ett besök om dagen tror jag att jag läste någonstans. Badrock finns inte på rummen, men enligt uppgift kan man få en om man frågar i receptionen.

Om 20 minuter börjar kvällens buffémiddag serveras. Även om inte heller den går till eftervärlden med höga poäng ska jag kasta mig över den för aktivitet och utomhusvistelse gör dig hungrig. Något som är mycket bra med hotellet är att du får köpa en mindre papperspåse för 1 Euro och fylla den med mat som du kan ha med dig till golfbanan. Det går enkelt ner två dubbla mackor. Idag blev det omelett i den ena ”sandvikaren” och ost i den andra. Ost har jag ätit några gånger här nere, men idag har det börjat klia i ansiktet igen av rosacea så jag ska avbryta den orgien.

På minussidan på hotellet kommer annars att det saknas vattenkokare på rummet, att ljuset i badrummet är extremt dåligt för tjejer som ska måla ansiktet och att även belysningen vid sängen är obefintlig om du vill läsa innan du somnar. Hårtorken har visserligen normalt utseende – det är inte en sådan där ”hotellfön” med ”dammsugarslang”, men det går inte att blåsa varmluft med den – trots att den röda knappen hålls intryckt. Det är tur att jag är riktigt korthårig numera.

På plus hamnar däremot fritt Internet på rummet. 120 timmar på en vecka får man. Det klarar man sig på. Jag har PC och laptop och erbjöds därför en nätverkssladd – du kör ensam på den, sa de i receptionen, och då får du upp hastigheten, mycket bättre. Jag har kunnat se svenska nyheter via datorn utan problem, men häromkvällen var jag nere i receptionen för att även hämta koden för WIFI så att jag skulle kunna natta mig själv med att se dator-TV i sängen. Men se, det gick inte. Den hackade varannan sekund.

Någon klagade på att det är kallt på rummet. Det håller jag med om, men det finns resurser, det gäller bara att komma på dem. För att aktivera strömmen i rummet måste du ha nyckelkortet i väggen innanför dörren. Varje gång du lämnar rummet bryter du strömmen och värmen stängs av. Men om du kommer ihåg att sätta på värmen varje gång du kommer in i rummet igen löser det sig.

På minussidan kan jag väl säga också att två veckor här hade varit länge. Här finns absolut ingenting att göra utanför hotellet. Det centrum som ligger i huset bredvid hotellet består av en eller möjligen två restauranger och en mini-minibutik som långt ifrån alltid är öppen. Jag har varit där två gånger och båda gångerna skulle det varit öppet, men istället satt en skylt på dörren ”kommer om tio minuter”. Å hur tio minuter är i Spanien vet ju de flesta. Affären är också helstängd onsdagar och söndagar. Bankomat finns det ingen, men Easton Golf ordnar ”bankomattransporter”. Å andra sidan finns det inte mycket att lägga kontanter på. Allt på hotellet kan sättas på rumsräkningen och betalas med kort vid utcheckningen. Till och med påsen man köper till sin matsäck i samband med frukosten kan man få uppsatt på rummet.

Men naturen på och kring golfbanan är fantastisk – klara tio poäng här! – övningsområdet är bra och banan är underhållande och välskött och det är därför jag är här. För att spela golf. Easton Golf är bara här några få veckor kring jul och nyår och nu kommer inga nya gäster via dem, vi skeppas istället härifrån med jämna mellanrum. Det innebär att det blir mindre tryck på banan så vida inte andra resebyråer och annat löst folk börjar checka- in.

Bilar kan man hyra för 20 Euro per runda och enklare vagnar (två hjul och inget band som man fäster kring bagen) kostar 3 Euro per runda. Man kan köpa ett kort med sex vagnhyror för 18 Euro. Det är alltså ingen rabatt på ett sådant kort, men du slipper stå i kö varenda dag för att hyra vagn. En banguide är bra att ha med sig och en sådan kostar 3 Euro enligt Easton Golf, men golfshopen vill ha 4. Men då protesterade jag och sa att det står 3 i papperna och då gick tjejen i kassan med på det.

Det här inlägget postades i Resa - Golf Valle del Este. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.