Golf ända in i det sista av 2013

Sedan igår är jag på en golf resort två timmar och en kvart med buss söder om Alicante för att spela golf så här på upploppet av 2013. Solen har skinit och temperaturen var på dagen 17-18-19 grader skulle jag tro. Men attans vad det var kallt när jag var ute och gick en runda vid 8-tiden. Det var inte långt ifrån frost och så fort solen skyms av ett litet moln eller vinden svänger till känns det kyligt.

Läget alldeles vid golfbanan Valle del Este kan jag inte klaga på. Hissen ner till botten på hotellet och golfbanan utanför dörren. Det är ett fint övningsområdet och bra driving range. Jag drämde iväg två fulla hinkar innan utgång idag. Att värma upp innan man ska vandra 18 hål på golfbanan är inte att förakta.

Vad gäller själva banan så har jag aldrig sett något som ens är i närheten. Det gäller att sätta utslaget tämligen mitt på. Lite snett och du är rakt ner i en ravin. Sådant kostar poäng och det vill vi inte vara med om. Utslagen slås från ”öar” som ligger på höjder och sedan är det fritt fall ner till banan. Banan kantas av diverse kaktusar, palmer och buskar. Det är så nära ett ökenlandskap du kan komma och det påminner en del om Arizona.

Hotellet får anses som bra, men maten lämnar en del övrigt att önska tycker jag. Buffé serveras och det är bara att plocka till sig, men mycket är pasta och pizza tycker jag. I mitten står en kock och steker kött och fisk, men den som jobbade igår hade inte riktigt koll på saker och ting. Fisk var han inte särskilt intresserad av. Omeletterna, lätt rinniga när de serverades i morse, tillreddes av samme kille och han såg inte riktigt ut att vara hemma på avdelning matlagning tycker jag.

Easton Golfs tre personer sliter dock häcken av sig för att serva oss. 108 personer, som skeppats ut från Stockholm, Göteborg, Oslo och Köpenhamn, är här nere den här veckan och det är många transfers de får rådda fram och tillbaka till Alicantes flygplats. Tjejen som har hand om speltiderna lägger pussel. Kl 20 varje kväll kommer listorna upp med morgondagens speltider. I morgon har jag tecknat mig för kl 12.42 och då startar jag från hål nr 10. Idag gick vi ut kvart över ett och det var precis att vi var klara när solen gick ner kl 18.01. På morgonen är det inte läge för mig att spela. Det är alldeles för kallt och jag behöver heller inte jaga ut i ottan – jag har SEMESTER!

Golfen idag får jag för övrigt vara nöjd med. Jag vann min boll på 30 poäng. 12 ut och 18 hem. Tre par efter varandra och i övrigt var det mest 3:or eller strukna hål. Strukna hål hade jag alldeles för många – sju stycken – men att ändå få ihop 30 poäng på en så här totalt annorlunda bana med så mycket knixighet och hinder på vägen är jag mer än nöjd med. Några av de strukna fick streck precis på håret och i morgon när det är ny runda ska jag försöka göra ännu bättre i från mig.

Till sist vill jag att du håller tummarna för mig när det gäller en tand. Jag fick tandvärk i lördags och då var det inte riktigt läge för att börja dona med det. Jag misstänker att det är den tanden som rotfylldes för ett år sedan som spökar. Av och till, mest av, har det känts som om något inte är riktigt rätt där, men att springa till tandläkaren stup i ett och klaga på att något känns fel, och de inte hittar något, är pinsamt, så jag har låtit det vara.

Men i lördags började det göra ont på riktigt och jag öppnade förpackningen med antiinflammatoriskt som jag har haft hemma i reserv. Skräckslagen att eländet ska bryta ut a la hur det var på tåget till Göteborg och Chess på svenska första advent förra året – för det var utan omsvep rent för jävligt.

Jag tog ett piller för en timma sedan, men har klarat mig under dagen. Det var 24 timmar sedan jag tog något innan det som jag stoppade i mig nu. Idag på banan led jag inte av det nämnvärt, men det ligger där och lurar och varmt te vågar jag inte dricka – det hade annars suttit bra med en kopp nu (även om tekokare saknas på rummet! Grrrr!). Inget som är kallt tar jag in i munnen heller. Så snälla, håll tummarna för mig! Tio lakan har den här resan kostat och jag vill inte få den förstörd för en jäkla tand!!

Det här inlägget postades i Resa - Golf Valle del Este. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.