Hänvisa till Svenska Endokrinologföreningen för Liothyronin

Svenska Endokrinologföreningen skriver på sin sajt att man kan prova en kombinationsbehandling med Liothyronin om inte enbart Levaxin hjälper.

Klicka här för att komma till en sida på deras sajt som berättar om just detta.
Skriv ut den och ta med till läkaren.

Vad Svenska Endokinologföreningen menar med ”i enstaka fall” vet jag inte, men eftersom det var 400.000 patienter i Sverige som fick Levaxin eller Euthyrox förra året blir även 10.000 enstaka fall – anser jag. Å tänk om sjukvården kan rädda 10.000 patienter från det plågsamma liv som blir följden av att vara ofullständigt behandlad?

I den okunskap läkarna lever har 1) många inte hört talas om Liothyronin 2) en del tror att det är licensbelagt 3) en del lever i villfarelsen att det skulle vara ett naturläkemedel 4) en del säger att Liothyronin är en gammal medicin gjord på gris och som inte används.

Man blir mörkrädd mitt på ljusa dagen när det gäller kunskaperna hos läkarna och det värsta är att våra liv ligger i deras händer. Liothyroin har för övrigt samma tillverkare som Levaxin. Takeda Pharma, fd Nycomed, är dåliga på att marknadsföra sina preparat …

Det här inlägget postades i Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.