Kroppen är inte glad

Men jag funderar på om det är magnesiumbrist. Jag har trattat i mig Kalciopos D forte 500 mg/800 IE i två månader nu och inte magnesium. Jag fattar inte att man kan ordinera så mycket kalcium i kombination med D-vitamin och inte även ordinera magnesium. Kalcium och magnesium samverkar och det är viktigt att inte bara äta det ena. Jag har läst på idag och hittade bland annat detta på Sanna Ehdins sajt:

Magnesium har betydelse för ett starkt skelett. Samman med kalcium och fosfor arbetar det för att bibehålla ett starkt skelett. Men om vi äter för mycket kalcium, vitamin D, fosfor, protein och/eller fett kan det leda till minskat upptaget av magnesium. Därför bör man inte ta kalciumtillskott mot benskörhet utan att först kontrollera sina kalciumnivåer.

Det är också mycket vanligt att magnesiumbristen leder till att kalcium ”vandrar” ut ur skelettet för att inte rubba dess inre balans. Överskottet av kalcium lagras i muskler, leder och bindväv. Resultatet blir att man samtidigt kan vara väldigt trött och ha en malande inre aktivitet som gör att det är svårt att slappna av (beror på magnesiumbristen). Man sover inte lugnt och tänker inte heller lugnt och balanserat, samt har tendenser till hjärtklappning. Man spänner sig för mycket i situationer som inte skulle kännas påfrestande om magnesiumnivåerna var normala i kroppen.

Jag hittade även den här meningen angående magnesiumbrist:
Magnesium påverkar histaminet, varför allergiska besvär kan uppstå.
Histamin läste jag om i helgen. Histaminrika livsmedel ska undvikas om man har rosacea. Om magnesiumbrist triggar histamin så är de absolut värt att stoppa i sig lite magnesium.

Så nu blir det min själ kombinationsbehandling som gäller och så ska jag ta upp detta med läkaren vid återbesöket den 11 juli. Kalciopos äter jag för att jag petar i mig Prednisolon (kortison) och eftersom jag som bekant även är sköldkörtelsjuk vill vi hålla risken för benskörhet borta.

För övrigt har vi inte längre Skandia Lifeline via jobbet. Vi har gått över till Euro Accident hemmahörande i Växjö. Lite störigt är det att lämna något som fungerat så bra, men Euro Accident anlitar samma läkarhus som Skandia Lifeline så jag kan behålla reumatologen. Vad gäller ersättning för mediciner så är det samma princip på Euro Accident som på Skandia Lifeline. Man ringer in sina utlägg och så sätter de in pengarna på kontot. Inte vet jag hur de har det i sin redovisning när de inte vill ha kvitton, men det är inte min huvudvärk.

Det här inlägget postades i Histaminintolerans, Reumatism, Rosacea, Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.