Rosacea och jordgubbar verkar vara en dålig kombination

Jag var på återbesök hos hudläkaren i torsdags. Med hudläkarens goda minne avbröt jag antibiotikakuren efter drygt två veckor för det hade blivit så väldigt, väldigt mycket bättre. Senaste veckan har det blivit lite sämre igen. Det sticker i ansiktet och jag har några få röda utslag, som dock är knappt märkbara med sminket på. Att det sticker i huden är dock störigt och jag har börjat med antibiotikan igen. Rozex-krämen, min är receptbelagd, som jag tar på kvällen är jättebra.

Idag har jag läst på om livsmedel och rosacea. Jag vet snart inte vad jag ska äta. Histaminrika livsmedel ska undvikas – tonfisk på burk och sardiner t ex. Jordgubbar och hallon är ingen höjdare – alla röda bär och grönsaker (tomat & paprika t ex) bör undvikas. Citrusfrukter är inte bra, nötter, ost/blåmögelost, rött vin (dricker jag ändå inte), torkad frukt som russin och fikon, aubergine, spenat, choklad, vanilj, chili och avokado går också bort. Jordgubbar har jag ätit massor av de senaste två veckorna. Kommande vecka tänkte jag undvika det helt så idag har jag varit ute och köpt blåbär till shaken istället. 1/3 banan brukar jag lägga i också och det är inte heller en höjdare, men det får gå ändå tror jag.

Det här inlägget postades i Histaminintolerans, Rosacea. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rosacea och jordgubbar verkar vara en dålig kombination

  1. Rasmus skriver:

    Hur blev det? blev det bättre eller hade det ingen märkbar effekt?

    • Röda bär har jag undvikit sedan jag skrev det här inlägget. Hallon i suffléer är undantaget. Å någon enstaka jordgubbe vid något enstaka tillfälle. Men jag har slutat med allt som kommer från kossan och gluten. Då händer det minsann grejer. Choklad kan jag inte äta heller. Jag märker direkt om jag stoppar i mig det. Å sedan använder jag numera Exuviance ansiktsrengöring, ansiktsvatten, hudkrämer och brunkräm. Några prickar jag har kvar, men det är marginellt och den svullna, stickande och brännande känslan är borta – men kommer direkt om jag syndar med all form av choklad. Grejer från kossan slutade jag med i augusti för två år sedan och gluten har jag skippat sedan januari 2014. I början provade jag vid något tillfälle att äta frallor med glutenmjöl. Det funkar inte!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.