Provsvar (2013-04-03)

Nu har jag talat med endokrinologen. Veckans provsvar ser med en dos på 1 + 1/2 tablett Armour Thyroid på 60 mg per styck under två månader ut så här:

TSH 0.04 (0.40-4.0)
T3 Fritt 2.2 (3.6-6.3)
T4 Fritt 9.1 (12-22)
TPO-ak 20 (<34)

I oktober förra året var de

TSH 0.01 (0.40-4.0)
T3 Fritt 3.9 (3.6-6.3)
T4 Fritt 13 (12-22)
TPO-ak 6 (<34)

Oktobers prover var bättre. Då ansåg läkaren att jag nog skulle kunna sänka lite till, men jag mådde bra och var inte så pigg på det. Jag vet inte vad de tycker är bäst – att ETT värde (TSH) är bra eller att flera andra är det. Rimligen borde det vara bäst att ha så många värden som möjligt bra och strunta i TSH. Som det nu är spretar det åt båda håll. TSH visar att jag har en för hög dos, övriga visar att jag ligger lite lågt i medicinintag. Ett väldigt nedtryckt TSH har jag haft i evigheters evigheter.

Anledningen till att jag sänkte i januari var att just den veckan kände jag vid några tillfällen av pulsen och när jag var på Capio den 24 januari tog de T4 Fritt (15) och T3 Fritt (5.1) och då visade de en liten ökning mot oktober. Samtidigt var det så att när proverna togs på Capio så hade jag tagit morgonens dos – jag visste inte att jag skulle ta prover på eftermiddagen. Proverna i onsdags tog jag som vanligt tidsmässigt – dvs kring 08.30 och innan jag tagit dagens medicin.

Sköterskan bokade in mig på en telefontid på onsdag kl 10-12. Å det med en kvinnlig läkare. Läkaren jag haft på UMAS hittills har dragit ner på antalet patienter ytterligare och jag har nu blivit tilldelad en annan. Jag kan inte påstå att jag gillar det och särskilt inte nu när jag ska förklara det här. Å kanske till en läkare som har noll koll på Armour Thyroid. Å kanske till en läkare som har noll koll överhuvudtaget.

Det här inlägget postades i Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.