Vill varna för fler Internetföretag – nu Fyndfirman!

Igår kväll beställde jag fyra barstolar på Fyndfirman.se och jag betalade med American Express. När jag knappat in alla siffror och klickat på Betala kom det upp en ruta som frågade om jag vill gå ut från sidan eller gå tillbaka. Jag valde det ena – har aldrig fått upp en sådan ruta innan. Kändes inte helt bra. Jag hamnade på sidan där jag skulle mata in alla siffror en gång till – det gjorde jag inte. Å sedan kom det inget kvitto i mailen och det har jag aldrig varit med om innan.

Jag mailade Fyndfirman.se att jag ville ha kontakt och till svar fick jag ett automatiskt meddelande (som innehöll ett stavfel som fick mig att haja till – man stavar inte fel i automatiska mail till kunder). Idag har jag ringt dem, men det tutar upptaget på ett konstigt sätt. Så jag sökte på nätet och fick upp en del grejer som inte ser helt bra ut.

Sedan pep jag in på Svensk Handel och kollade på deras varningslista, men där fanns inget konstigt, men jag mailade Svensk Handel och frågade om de fått in några rapporter om Fyndfirman.se.

Efter det ringde jag American Express. De har inte fått in någon debitering på mitt konto hos dem sedan den 1 september och de tror inte att det kommer någon från Fyndfirman.se, men ber mig vara uppmärksam.

Å nu vill jag varna för Fyndfirman.se (jag skriver företagsnamnet många gånger så får folk enklare träff när de gör en sökning) – tipset är att INTE ha med dem att göra. Jag var på väg att maila dem några frågor häromdagen, men avstod och jag var också på väg att ringa dem innan jag gick lös på shoppingen, men avstod även det. Jag skulle gått på magkänslan.

Hädanefter kommer jag undersöka varenda sajt jag ämnar handla på innan jag skrider till verket. Å jag hoppas att andra presumtiva köpare hittar detta inlägg när de gör en sökning INNAN de handlar. Ugh!

Det här inlägget postades i Diverse. Bokmärk permalänken.

69 kommentarer till Vill varna för fler Internetföretag – nu Fyndfirman!

 1. Isac skriver:

  Fixade fram lite info om vem/vilka som står på websidan om du vill gräva vidare. Företag verksamt från Holland:

  Kontakt-ID denwog4382-00001
  Namn den Hartog Gerjan
  Företag Woger Trading BV
  Organisationsnummer [NL]81826805001
  E-postadress info@wogertrading.nl
  Adressrad 1 Nieuwe weg 273
  Adressrad 2 –
  Adressrad 3 –
  Postnummer 6603BN
  Ort Wijchen
  Land NL
  Telefon +31.247410741
  Fax –
  Skapad 2011-03-15
  Senast ändrad –
  Registrar AB NameISP

  • Tack! Jag noterade det också igår när jag surfade runt på sajten och att de har domäner ett antal länder. Idag hörde de faktiskt av sig via mailen! Kors i taket! De kunde inte hitta någon beställning. Jag svarade att nu har det varit så mäkkigt att jag inte längre är intresserad. De återkom – kors i taket igen – och skrev att de förstod det. Så det verkar som om jag klarat mig, men det gör uppenbarligen inte alla. Jag har också sparat mailkonversationen med dem om det blir efterverkningar. Tack igen för att du engagerar dig – gissar att du är besläktad med Jonna!

   • emma skriver:

    hej

    har precis handlat via fyndfirman 4 stolar beställde dem den 6 nov. har fått status, betald, via mail och klar för leverans. jag har åxå fått ett sk ticket id.. ? som ingen verkar veta va det är. Plus att jag mailat dem flera ggr och får automat svar.. å då ändras mitt ”ticket id” nu börjar jag bli nervös att dem lurat mej. finns inget nummer att nå denna fyndfirma. är det nån som kan guida mej eller hjälpa mej 🙁 mycket orolig

    emma

    • Synd du inte hittade min blogg innan 🙁
     Om du har betalat med kort ska du ringa kortföretaget omedelbart och kolla om det dragits några pengar.
     Om du inte får varan kan du göra en reklamation.
     American Express har policyn att man får pengarna tillbaka från dem om inte varan kommer.
     Det har hänt att shoppare på Fyndfirman fått sina grejer, men när de sedan reklamerat för att något varit fel så har det varit helt omöjligt att få en ersättningsvara.
     Du ska också polisanmäla – men ring kortfirman direkt och berätta vad du vet. Skicka dem mina blogginlägg om de vill veta mer. Sådana här idioter ska inte få finnas där ute, men då krävs det att vi konsumenter gör något åt det och protesterar med höga röster. Om du har Facebook – jag har gått ur därifrån – så kan du skriva där också och be folk sprida det vidare. Det är absolut ok att länka upp mina blogginlägg om Fyndfirman där – ju fler som läser det vi anser om dem desto bättre är det. Mitt inlägg har räddat några personer – hjälper du till att få ut det på Facebook kan vi rädda några till.
     Men ring kortfirman NU!

    • David skriver:

     Lite nyfiken, hur har det gått för Emma?
     På väg att beställa av detta bolag men tror nog att jag avstår.
     David

    • Susanne skriver:

     Jag har handlat väldigt mycket från fyndfirman senaste året och allt har klaffat klockrent. Tyvärr trasiga stolar i senaste leveransen vilket jag påtalade och fick märkliga svar om att dom ville veta vilken del som saknades – men ingen del saknades utan stolarna var trasiga och så höll vi på ett tag via mail så jag gav ju upp till slut – har inte handlat där sedan dess, det var under januari.

 2. Thomas skriver:

  Hej,

  Ett tips när du ska handla på nätet. Om du har swedbank skaffa dig e-kort. Det är ett virituellt kort som är knutet till ditt konto. När du ska köpa något på nätet då loggar du inte på e-kortet och sedan skriver du vilken summa som du ska handla för och hur lång gilltighetstid som det ska vara. Sedan får du siffror som fungerar som om det vore ett vanligt betalkort. Men det är mycket säkrare. För med dessa siffror kan det endas dras det belopp som du valt och det går bara att göra det den period som du har valt. Så om du tex har skrivit in att det ska gå att handla för 1000:- då går det bara att dra tusen kronor med den koden. När det har dragits så att det har nått 1000kr då försvinner numret och fungerar inte längre. En annan fördel är att du kan ta bort kortnumret om du ångrar dig. Man kan skappa flera kortnummer.

  Använder själv e-kort när jag handlar på nätet och det fungerar bra. Har du internetbank då är det bara att anmäla det där och sedan är det bara att köra.

  • Tack för ditt engagemang! Det låter ju bra, men grejen är att jag samla poäng på det jag handlar på både First Card och American Express (som är knutet till SAS Eurobonus) och det är poäng som jag gärna vill ha. Jag brukar plocka ut biobiljetter på First Card. Jag går en del på bio och det är väldigt sällan som jag betalar för en biobiljett och de räcker till att bjuda med en person också. Å när det gäller AmEx så har jag det gratis ett år och poängen går automatiskt över till SAS och då plockar jag ut flygbiljetter som jag inte vill vara utan.

 3. Christer Lindqvist skriver:

  Hej hej!

  Kan bara skriva under på de där ang den där firman. Visst min första beställning där gick smidigt. Men sen hade jag en därefter där de drog pengar men ingen beställning kom fram sa de.

  Nu 5 veckor senare har jag ÄN INTE fått tillbaka pengarna. Trots att jag dagligen försöker ringa dem. De blir då samma som dig. Telesvar som säger att de har problem. Eller upptaget. HELA TIDEN:

  De har gått från snabba mailsvar till att ta veckor på sig att svara.
  När de väl svarade sa de att: ”De är på gång. Har du inte fått pengarna inom ett par dagar hör av dig till mig så gör jag en expressöverföring”.

  … 4 dagar senare. Inga pengar. Jag hör av mig … väntar 10 dagar till innan svar. Då skriver en annan person att den personen som haft mitt ärende, gått på semester. Och att hon inte har all fakta i mitt ärende, men att hon mailat ekonomiavdelningen och frågat dem. Tror ni jag hört något? Kommer jag någonsin få pengarna tillbaka.

  Borde ha anat oråd då man t ex bara kan betala med kort på sidan. Inte ens ta faktura. Vad kan man göra? Hade verkligen behövt pengarna.

  • Hej och tack för att du hör av dig! Eftersom du betalat med kort tycker jag att du ska kontakta ditt kortföretaget. Det var vad American Express sa när jag talade med dem om detta. Betalar man med deras kort och inte får varorna gör de en reklamation. Om värdet överstiger 500 kr kan man vända sig till Allmänna Reklamationsnämnden – fick jag veta när jag kontaktade en konsumentrådgivare i ärendet med resehandboken och kartan – som jag också skrev om här på bloggen för en tid sedan. Du kan också polisanmäla. Det är enkelt – du gör det via Polisens hemsida.

 4. Dan skriver:

  Tackar er som skrivit och varnat. Satt precis med en order på nästan 2000:- i deras kassa när jag fick ett ryck att dra en google innan jag betalade.
  Gissar att era varningar precis har besparat mig de pengarna.

  Tack.

  • Vad bra! Att du hittade varningen alltså! Det var precis det som var meningen!

   • Eva skriver:

    Hej! Tack för alla varningar. Satt i går och skulle beställa varor på fyndfirman.se när jag fick en känsla av att jag skulle kolla om jag kunde kontakta företaget om det skulle bli några problem. Det fanns inget telefonnummer att ringa utan endast en mailadress. Betalningen gjorde ochså att jag inte kände mig helt bekväm med företaget. Jag kommer inte att handla något från dem utan letar upp något annat företag. Jag betalar hellre lite mer och känner att jag kan lita på företaget.

 5. Lina skriver:

  TACK för varningen satt också preis med en order men tyckte priset var såå otroligt billigt att jag tänkte att jag googlar företagets namn…och NEJ det blir inget köp från det företaget.

 6. Cathrine skriver:

  Tack! Skulle just beställa från dem men fick en ond aning och googlade och fick upp din blogg. Toppen 🙂 (Nu blir det någon av mig känd firma..)

  • Vad glad jag blev att du hittade min blogg! Då är det väl fyra som blivit räddade nu. Det där skumraskföretaget ”Fyndfirman” och alla andra företag – onda som goda, borde göra sökningar på sig själva ibland och se vad som skrivs …

   • Maria skriver:

    Hej, vill tacka.. Var oxa på väg att sätta in pengar men av
    En slump googlade firma namnet och fick upp era upplysningar. Stort tack!!

 7. Cecilia skriver:

  Vilken tur att jag läste detta!
  Jag skulle precis beställa deras billiga massage bänk, de hade precis en sån jag behövde. Tack, det blir INGEN affär hos dem!!

 8. Lovisa skriver:

  Ursäkta men jag förstår faktiskt inte vad problemet är här? Vad är det egentligen du råkat ut för Ann-Christin och vad är det du varnar andra för gällande fyndfirman? Fattar ingenting. Snacka om att vara överkänslig. Du har inte blivit av med några pengar, du hann avbryta köpet, och du har fått svar från företaget per mail? Vad är det du varnar andra för? Och varför är alla andra så rädda för att beställa från fyndfirman, är det ngn här som faktiskt blivit blåst, eller är alla bara onödigt fega, haha!

  • Du förstår inte? Jag tar inlägget en gång till:
   När jag knappat in alla siffror och klickat på Betala kom det upp en ruta som frågade om jag vill gå ut från sidan eller gå tillbaka. Jag valde det ena – har aldrig fått upp en sådan ruta innan. Kändes inte helt bra. Jag hamnade på sidan där jag skulle mata in alla siffror en gång till – det gjorde jag inte. Å sedan kom det inget kvitto i mailen och det har jag aldrig varit med om innan.
   Jag mailade Fyndfirman.se att jag ville ha kontakt och till svar fick jag ett automatiskt meddelande (som innehöll ett stavfel som fick mig att haja till – man stavar inte fel i automatiska mail till kunder). Idag har jag ringt dem, men det tutar upptaget på ett konstigt sätt. Så jag sökte på nätet och fick upp en del grejer som inte ser helt bra ut.

   1) Vi som är vana Internethandlare vet hur näthandlare beter sig och websidor där man handlar beter sig inte så här.
   2) Jag fick inget kvitto.
   3) Jag fick inget annat ett automatiskt meddelande från dem. Med stavfel. Det lyser oseriöst om företag som stavar fel. Överhuvudtaget är felstavningar oseriöst.
   4) Att ringa till dem går i betydelsen att det går att slå siffrorna, men sedan kommer du inte längre.
   5) Söker man på Fyndfirman på webben hittar man allt möjligt skit.

   • Peter skriver:

    Håller med Lovisa! Du skapar ett inlägg i din blogg för att du har en magkänsla men du har inte blivit lurad och du har fått kontakt med företaget!

    Om det vore ett blufföretag skulle:

    1. Kortföretagen inte vilja ha med det att göra = de skulle inte kunna acceptera kortbetalningar.

    2. Det skulle stå enormt mycket mer om ”bluff” på nätet eftersom företaget funnits ett tag. Googlar man är det i princip ditt inlägg som bygger på en magkänsla och ett par till. Minns ni för ett par år sedan när ett blufföretag köpte stora annonsplatser på busskurer mm på kredit där de annonserade kameror för 50%? Jag fattade att det var bluff direkt och på någon vecka var nätet överfullt av varningar. Det här företaget har 2-3 stycken på ett år… Skulle gissa att vilken firma som helst har fler missnöjda kunder per år.

    Jag kan inte förstå hur man kan spy så mycket galla och egentligen förstöra affären för ett företag som kanske trots allt försöker etablera sig.

    Tänk dig att du skall in på en frisersalong men din magkänsla säger dig att de är dåliga frisörer eftersom de inte kan stava i skyltfönstret. Då går du genast hem och berättar om hur dåliga de är på att klippa utan att ha en blekaste aning.

    Mer kött på benen tack!

    • Jag har INTE fått kontakt med företaget. Ett automatiskt meddelande är ett automatiskt meddelande. Det är inte det samma som att man har kontakt med företaget. Det går dessutom inte att ringa till dem. Det är inte ett bra tecken. Vad jag vill med detta inlägg är att folk ska vara uppmärksamma. Prylara på just den här sajten är dessutom lite väl billiga för att man ska kasta sig över den. Låter det för bra är det oftast något lurt bakom.

     • Peter skriver:

      Ok, det du skrev tidigare var inte sant?

      ”Idag hörde de faktiskt av sig via mailen! Kors i taket! De kunde inte hitta någon beställning. Jag svarade att nu har det varit så mäkkigt att jag inte längre är intresserad. De återkom – kors i taket igen – och skrev att de förstod det. Så det verkar som om jag klarat mig”

      Du till och med skriver att du ”klarat” dig. De har dessutom visat sig förstående för din åsikt/uppfattning. Hur i hela friden kan man varna för något när inget har hänt??

      Jag tror inte det är bra att handla på COOP. Anledningen är att COOP är ett kooperativ och i kooperativ brukar det bo flummare, vänstermänniskor och trädkramare. COOP måste vara farligt, drogfrämjande och udda. Jag skulle aldrig handla på http://www.coop.se då jag tror att COOP inte är bra. Det är min personliga åsikt men jag vill ändå varna för COOP även om det händer att även jag handlar där när jag vill känna mig lite ”wild ‘n crazy”…

      Vore kul att höra från någon som beställt på riktigt. Jag ser att de har en del riktigt billiga saker. En anledning till att det är billigt är att det mesta vad jag kan se är ”no name”. Det är klart att de kända märkena kan ta dubbelt betalt, folk litar på kvalitén även om det är samma fabriker och komponenter i no name.

     • Det här är så himla länge – över ett år sedan – att jag glömt att de sent om sidor tydligen hörde av sig. Det skrevs vad jag kan se i ett senare inlägg. Debatten förs i detta. Men jag vidhåller att Fyndfirman framtonar som ett oseriöst företag. Men det står var och fritt att handla var den vill så jag önskar dig lycka till.

      Igår läste jag en artikel om oseriösa reor på Aftonbladet. Det handlade inte specifikt om Elgiganten, men de hängdes ut med byxorna nere. Helt ok anser jag för deras sätt att realisera på bör komma fram. Likaväl som att JAG och några med mig anser att Fyndfirman inte är att lita på.

 9. Peter skriver:

  Det är lite intressant att kunder heter ”klanten” på holländska… Oavsett verkar moderföretaget inte vara världens största skojare, även om de liksom vilket annat företag har missnöjda kunder!

  http://www.trustpilot.nl/review/www.koopgoedkoop.nl

 10. Marlene skriver:

  Måste bara få skriva att jag är en nöjd kund av Fyndfirman 😉
  Jag beställde en hundbur av dom. Och efter det att jag hade läst här på nätet att dom var svartlistade och hade fått mycke klagomål, så blev jag mycket orolig att även jag skulle bli en av deras kunder som blivit lurad, men efter att ha skickat ett långt mail till dom och beskrivit min oro så hörde dom tillslut av sig till mig med att min bur var på väg till mig, och att dom numera gör allt för att deras dåliga ryckte ska bli bättre.
  Och idag fick jag min hundbur efter tio dagars väntan och den var både hel och inga delar fattades.
  Så jag är possitivt överraskad över att jag blev en av deras nöjda kunder.

  • Vad roligt att du är nöjd. Å tänk att Fyndfirman erkänner att de har dåligt rykte. Det hoppas jag att ni alla förstår inte beror endast på det jag och några andra har skrivit på den här lilla bloggen. Jag anser fortfarande att det finns belägg för det jag uttalat mig om.

 11. Fyndfirman skriver:

  Hej Ann-Christine Reimer,

  Vi på Fyndfirman har läst igenom din blogg och vill börja med att be om ursäkt för den oro du fått när du valde att göra en beställning hos oss. Vi lyssnar gärna och tar åt oss av kritik för att konstant förbättras. Händelsen du upplevt är för mer än 1 år sedan och vi kan bekräfta att vår kundtjänst samt vårt företag och våra rutiner har utvecklats mycket det senaste året. Vi har ett erfaret och fullsatt kundtjänst team som svarar och hjälper alla kunder som väljer att kontakta oss för att få sina problem lösta.

  Vi beklagar att du blivit osäker när du gjorde din beställning hos oss. Anledningen till att inte alla kortbetalningar går igenom är på grund av att kortet saknar en säkerhetskod för internethandel. Dessa går att aktivera via din bank.

  Som nämt utvecklas för varje dag genom att lyssna på våra kunder och är glada att kunna presentera betalningalternativet Klarna inom kort, vilket gör det möjligt att betala i efterhand. Certifikat för Trygg E-handel är även ett av våra mål i början inom de närmsta månaderna.

  Vi skulle gärna komma i kontakt med dig, Ann-Christine Reimer, för att diskutera dina synpunkter.

  Vi avvaktar ditt svar, tack på förhand!

  Mvh,
  Fyndfirman.se

  • Det här inlägget är 1,5 år gammalt. Det är bra att ni vaknat till liv och kommit med en kommentar. Jag har inga fler synpunkter i ärendet. Jag berättade vad som hände då, för 1,5 år sedan. I och med er kommentar visar ni att ni är medvetna om att det funnits problem. Jag var alltså inte ute och seglade när jag skrev detta för 1,5 år sedan – som ett par personer tycks tro. Om era problem är åtgärdade är det bra. För min del är den här saken utagerad och ni har också fått komma till tals här. Några planer på att handla hos er har jag dock inte och jag kommer inte att rekommendera mina närmaste att handla hos er heller.

  • Helena skriver:

   Hej Fyndfirman!

   Det är märkligt att ni inte har någon telefonnummer, när det står på eran hemsida att det ska gå att kontaka er via telefon. Jag fann ett utlänskt telefonnummer men när jag testade det var det inte i bruk. Vad är det som gäller egentligen?! Jag vill absolut inte behöva rota efter ett utlänskt telefonnummer för att försöka få tag i er och reda ut oklarheter. Och det är ju skamligt att ni endast har mailkundservice som ni inte ens svarar på!

 12. Helena skriver:

  Hej!
  Jag beställde från fyndfirman igår och blev efteråt väldigt misstänksam.
  Jag har mailat dem men de svarar inte. Har läst i de här inläggen och andra att det är vissa som har försökt ringt dem, men jag hittar inget nummer? Är det någon som vet vilket telefonnummer de har? Köpte en massagebänk för nästan 800 och det känns förjävligt om jag inte får den och blir av med så pass mkt pengar.

 13. Fyndfirman skriver:

  Hej Helena,

  Tack för ditt meddelande. Tyvärr har vi inget telefonnummer i nuläget och svarar därför alla kunder via e-mail. Var på hemsidan har ni hittat att vi går att nås via telefon? Däremot erbjuder vi oss gärna att ringa upp kunder om de önskar, så skicka gärna din e-post adress eller ordernummer här så kan vi be någon från vårt kundtjänst team att kontakta dig.

  Mvh,
  Fyndfirman

 14. Susanne Busk skriver:

  Har idag köpt smyckeskåp golvmodell
  via groupon. Och nu efter köpet så hittar jag
  Den här sidan och blir ju såklart orolig. Firman
  Måste väl vara seriös när groupon är inblandad
  Och vi är många som köpt den. Lev.tid ca 14
  dgr stod det. Håller nu tummarna att affären
  Blir av.

 15. Mikaela skriver:

  beställde i måndags en kattställning och fått avin hem nu att jag kan hämta ut på posten, hoppas verkligen det stämmer på varan och om de gör de var de rekordsnabbt skickat ^^

 16. janne skriver:

  Jag har precis gått igenom fyndfirmans hemsida och kommer att beställa en hel del varor så jag får det fraktfritt, samtidigt som det är saker jag behöver.
  Jag har inte fått någon magkänsla av att detta skulle vara ett blufföretag, inte ens efter jag läst bloggen, nä snarare att det handlar om ett nytt företag som inte hade en aning om att de skulle få så mycket att göra då de la ut sina varor på nätet.
  Ganska typiskt för ett nytt företag som får en raketstart som överträffar allas förväntningar…….handla på.

 17. Jimmy skriver:

  Måste bara tacka för all denna info. Var på väg att beställa massagebänkar från fyndfirman, då priserna verkade för bra för att vara sanna. Det jag hajade till på var att man inte kunde välja Postförskott eller Del/avbetalning, vilket man kan på de flesta seriösa återförsäljare. Jag har lite svårt för att betala för något i förväg, och det beror på tidigare skojjare på nätet. Åter igen, tack för denna blogg! / Jimmy

 18. Jimmy skriver:

  ”kommer att beställa en hel del varor så jag får det fraktfritt”… Låter som reklam åt firman, du lurar ingen hörru.

 19. mikaela skriver:

  fick hem min kattställning efter 4-5 dar och allt var jättebra den upplevde mina förväntingar för det priset 🙂 inga problem alls även om jag var orolig efter detta men löste sig kanonbra för mig ^^

 20. Lars Klasson skriver:

  Har köpt en press på Fyndfirman.
  Det tog ett tag att få hem grejorna,kunde följa paketet hela vägen och den kom till dörren även om jag bor ute i skogen.
  Det var Biltema kvalitet men funkar perfekt o kostade inte mer än 500:- med frakt.
  Prisvärt absolut.Jag kommer handla flera gånger,men man får inte ha för bråttom.

 21. Sofie skriver:

  Nu har dom bytt namn till vidaxl.se…..

  • Tack för info! Det brukar vara populärt att byta namn när det skiter sig med det gamla namnet. Det gamla namnet var bättre, men oavsett vad det heter så är det ett skumraskföretag i mina ögon.

 22. Gail skriver:

  Hej! Beställde 4 stolar innan de byt namn. Stolarna skulle vara läder och stål, men var bara plast och stål. Jag skrev till dem och fick svar mycket senare. De vägrade att erkänna att stolarna var plast! när jag förklarar att det finns 0 procent läder på stolarna och att jag känner mig totalt lurad, svarar dem aldrig mer. Köp inte av vidaXL om man är inte förberred att bli lurad!

 23. Greta skriver:

  ”Om det är för bra för att vara sant så är det… inte sant!”

  Billigt!!! Yey!
  Priset på blocket och hemsidan skilde sig… jaja.. så kan det vara tänkte jag.
  Fraktfritt…OJ!
  Omdömen som lät som samma person skrivit med olika namn… samma datum?!
  Njae… nu började jag googla och hittade hit. TACK!

 24. Johan skriver:

  Beställde för första gången och fick varorna efter 4 dagar återstå och se om de är kvalitetsprodukter. Fick även svar på mail relativt snabbt, efter 2 dagar verkar som att det är ett ny startat företag med en del att göra. Företaget erbjuder flertals betalning sätt och det går att betala med klarna osc rekomenderar företaget!

 25. Jessica skriver:

  Handlade av vidaxl nyligen. Inga problem förutom att några delar var trasiga men såg att kartongerna inte var hanterade så varsamt heller så kan varit många orsaker till att det var sönder. Hur som jag ringde upp vidaxl och fick prata med en trevlig människa som direkt gjorde en beställning på reservdelar. Tycker dom hanterade det bra. Jag och sambon ska eventuellt lägga en till beställning hos dom snart:)

 26. Pingback: Zarah-Lou » Dagens hiss och diss.

 27. Matte skriver:

  Var just påväg att lägga in en beställning på vidaXL, stort tack till alla som varnat för detta företag så att man inte gick på en möjlig blåsning!

 28. jesper skriver:

  hur många företag tar amex som betalningsmetod? värsta skitkortet för företag! så skulle gissa på att vidaxl gjort som så många andra och valt bort det kortet. så bloggerskan kanske försökte betala på fel sätt och där av så sa sidan nej.

 29. Ann skriver:

  Vi beställde 2 pallar och båda var trasiga när vi fick dem, dessutom väldigt dålig kvalite på båda. Vi har reklamerat dem men några pengar har inte vi fått tillbaka 🙁 Det ser ut och bli en lång kamp för att få pengarna tillbaka.

 30. Ali skriver:

  Jag anade oråd innan jag beställde en cykelvagn ifrån VidaXL då jag mailade en fråga angående cykelvagnen för 24 timmar sedan och har fortfarande inte fått svar. Försökte att ringa de tre gånger och det blir bara tyst i luren, som om numret inte är giltigt.
  VidaXL skryter med ”Hjälpsam support”, vilket är skitsnack.
  Handla inte hos VidaXL.

 31. Einar Olsen skriver:

  Den 30 mars (20 dg siden) bestilte og betalte jeg et Partytelt hos VidaXL . Samme dag fikk jeg tilsendt bekreftelse på bestilling og betalingen pr e-post. Den 4 april fikk jeg ny e-post med «Forsendelse bekreftelse» og informasjon om sporingsnummer.
  Torsdag 7 april sporet jeg forsendelsen og så at den var avsendt, men returnert til avsender pga manglende eksportdokumenter. Jeg ringte derfor til kundeservice for å høre hva som ville bli gjort og når jeg kunne forvente å motta det som ble bestilt. Jeg snakket da med en dame som ikke kunne si noe mer enn det jeg selv kunne lese av sporingsinformasjonen. Jeg ba henne undersøke hva som ville bli gjort med leveransen, og gi meg tilbakemelding senest mandag 11 april. Siden da har jeg ikke hørt noe tilbake, verken telefonisk eller pr e-post. Jeg har forsøkt å kontakte kundeservice pr telefon daglig siden mandag, men får kun en telefonsvarer som informerer om at selskapets system er under oppgradering (i 8 dager ??!!??) Jeg har også, tirsdag 12 april og onsdag 13 april sendt henvendelse pr e-post (direkte fra hjemmesiden), men ikke fått respons, til tross for at de lover å respondere innen 24 timer. I dag, 18 april, fikk jeg svar når jeg ringte direkte til Nederland. De ville ikke svare på noe, men ba meg ta kontakt med kontoret i Norge. Jeg sa at kontoret i Norge var ”off-line” og har vært det over en uke både på telefon og mail, og at det var derfor jeg ringte til hovedkontoret. Han ba meg fortsette å ringe til vidaXL i Norge, det var ikke hans problem.
  Jeg har bestilt, betalt, og gjentatte ganger etterlyst varene uten å få svar.
  Dette er ren svindel!!!

  • Hej! Det är jättebra att du hör av dig så att fler får upp ögonen för de här ”knickedickerna”. Om du har betalat med kort kan du vända dig till kortföretaget och göra en reklamation. Jag har gjort det med både American Express och First Card/Mastercard och de är väldigt hjälpsamma. Spara all dokumentation du har och bifoga anmälan.

 32. Markus skriver:

  Hej!

  Detta är mitt omdöme på prisjakt om VidaXL (Fyndfirman).
  Aktuell status är ett ärende hos Klarna som bestrider fakturan.
  Dem kommer försöka kontakta VidaXL och lösa problemet.
  – – – – –

  Jag köpte ett utomhus möbelset (bord + 6 stolar).
  Det första jag ser när jag öppnar kartongen till bordet är skruvar och brickor utsprida i hela lådan. Sedan hittar jag manualen ihop knöla som en boll i ett av bordsbenen.
  Dessutom var ett av vinkeljärnen som är svetsade på bordsbenen halvt avslaget och intryckt i aluminium benet.
  På grund av att detta bara skulle vare ett temporärt bord så fixade jag ihop bordet ändå.
  Dock när jag skulle öppna kartongen med glasskivorna till bordet så var dem självklart krossade.

  Jag anmälde detta till VidaXL via webb-formulär, men fick inget svar. Skickade därför in en anmälan via mail ca en vecka senare. Då fick jag ett automatiskt svar men mer har jag inte hört. Nu har det gått 2 veckor och jag har skickat ett nytt mail om mitt missnöje och att jag förväntar mig ett svar omedelbart annars drar jag ärendet via allmänna reklamationsnämnden och sen vidare så lång jag behöver för att få tillbaka mina pengar.

 33. Naza skriver:

  Hej! Jag vann auktion och ville betala varan med Klarna faktura, men dem krävde att jag betalar med kort och ville ha massa information om mig. Jag blev misstänksam och avbröt betalningen. Och nu läser jag era kommentarer och förstår att det är en oseriös firma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.