Fundering på det här med benskörhet och Levaxin

Mitt i sommaren var jag på en benskörhetsundersökning som visade strålande resultat. Läkaren som utförde den sa med ett brett leende ” du är absolut inte benskör, du kan ju komma hit igen när du är 80 år eller så”.

Motion är bra för att minska risken för benskörhet. Levaxin påstås urkalka skelettet och många som äter Levaxin blir bensköra. Men benskörhet när man äter Levaxin är kanske mer en slags biverkan för att pillerna är så undermåliga och funkar så dåligt att patienterna inte orkar röra på sig och DÄRFÖR blir bensköra? Kan det vara så?

Det finns inte ”en chans i världen på en miljard” att jag hade orkat hålla på som jag gör om jag hade fortsatt med Levaxin. No way! Det är verkligen helt uteslutet. Häromdagen jobbade jag full dag, åkte sedan och slog 150 bollar på driving rangen, gick ett varv på Hylliekroken (nio korthål) och sedan ett hårt pass på gymmet som inleddes med 25 minuter i en crosstrainermaskin så svetten droppade på golvet. Dagen hade som vanligt inletts med en promenad på 50 minuter och sedan gick jag dessutom fram och tillbaka till Friskis & Svettis med omväg hem för att handla några matvaror (och yoghurtgodis)! Då var jag ju lite trött, men inte sjukt trött utan normalt trött, trött som en normal människa blir när man är aktiv. Det är en gigantisk skillnad på att vara trött och trött. Du som är sköldkörtelsjuk vet exakt vad jag menar. Ändå funderade jag på vägen hem på varför jag var trött! Jag säger som min bloggkompis Lena i Los Angeles ”en liten släng av ADHD har jag nog” *gapskrattar*!

Det här inlägget postades i Sköldkörteln. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fundering på det här med benskörhet och Levaxin

  1. Lena skriver:

    You got to be kidding me!!! Omg! Jag skulle varit helt slut after allt det där! Ha ha! Men så skönt att hålla igång och ha ett aktivt liv om man kan och har möjligheten. Det gör oss ju piggare och förlänger livet!

  2. Annelie/Wildrat skriver:

    Min läkare var orolig för benskörhet eftersom jag har ett pressat TSH (mindre än 0,01 sist). Tydligen finns det ”forskning” på att lågt TSH ger urkalkning av skelettet … Behöver jag säga att det inte var nåt fel på mig? Inte ens fastän jag då åt Levaxin och att jag inte orkade röra på mig då?

    Generella orken har blivit bättre med Armour, men jag fixar fortfarande inte riktigt att träna, får se om det blir bättre efter graviditeten (som jag har ENDAST tack vare Armour. På ALLA andra skkmediciner är jag ”oförklarligt” infertil). Det känns som att energin inte kommer ut i muskelcellerna så orken är dålig och återhämtningen ännu sämre … Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.